ÇATES’in bir firma aracılığı ile ithal edilen, Gümrük sahasında yeril kömür olarak faturalandırılarak ÇATES’in teşvikten yararlanarak milyonlarca lira prim almasına imkan sağlayan teşvik vurgunu iddiasının organize işler mi olup olmadığı merak ediliyor.

Zonguldak’ta bir firma arıcılığı ile ÇATES’e verilmek üzere Rusya’dan ithal edilen kömürün aynı firma tarafından yerli kömür faturası ile ÇATES’e sattığı, ÇATES’in de bu hülle ile Enerji Bakanlığı’ından teşvik aldığı iddiasının yetkililer tarafından incelenmesi bekleniyor.

Kamera kayıtları incelensin…

Çevre Müdürlüğü’nün kömür örneği alarak Enerji Bakanlığı’na gönderdiği analiz sonuçlarını beklenmeden Zonguldak Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nün kontrolünde olan kömürün henüz sonuçlar gelmeden, millileştirme işlemi yapılmadan ÇATES’e kamyonlar aracılığı ile gönderilerek yasa ve yönetmeliklerin hiçe sayıldığı iddialarının gerek Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, gerekse de ÇATES’in kamera kayıtları ile ortaya çıkacağı belirtildi.

Enerji Bakanlığı’ndan gelecek analiz sonuçların beklenmeden Gümrük Muhafaza memurların kontrolünde olması gereken ithal kömürlerin aynı gün içerisinde firmaya ait kamyonlarla ÇATES’in depolarına çekildiği, geçmişe dönük kamera kayıtları ve faturalarla da ortaya çıkacağı belirtiliyor.

Gümrük Muhafaza memurlarının kontrolünde olması gereken kömürlerin analiz sonuçları gelmeden aynı gün ÇATES’e gönderilmesine nasıl izin verildiği merak edilirken, Zonguldak Valiliğinin ve yetkililerin her iki kurum kamera kayıtlarını incelemesi durumunda iddiaların netleşeceği belirtiliyor.

Kamuoyu, Zonguldak Valiliği, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün iddiaları araştırmasını, ÇATES ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nün kamera kayıtlarını açıklamasını bekleniyor.

Editör: TE Bilisim