Kent konseyi Başkanı Prof. Dr. Şenol Kutoğlu kentin trafik sorunu ile ilgili önemli önerilerde bulundu.

Kanal Z ekranlarında Kent Konseyi olarak fikir ve önerilerini anlatan Kutoğlu, Mithatpaşa tünelinin sadece Kilimli yönünü rahatlatacağını, kent merkezindeki trafik sıkıntısını çözmeyeceğini söyledi.

Zonguldak’ta raylı sistem ile taşımacılık önerisini getireceklerini belirten Başkan Kutoğlu, TTK’nın raylı sistemini Zonguldak Belediyesi’ne devrinin yapılabileceğini ifade etti.

İşte Şenol Hakan Kutoğlu’nun o açıklamaları;

Zonguldak’ın en önemli sorunlarından biri ulaşım ve park. Bu konuda önerilerimiz olacak. Zonguldak’ın ulaşım alternatiflerini geliştirmeniz lazım. Zonguldak’ı sadece karayollarına mahkum ederseniz bu sorunu aşamazsınız. Dünyanın bir çok yerinde raylı sistem var. Kozlu’dan şehir merkezine ray var. Bunun sahibi Türkiye Taşkömürü Kömürü. TTK Bu imkanını Zonguldak Belediyesine devredebilir. Belediye Başkanımızın Ankara ile arası iyi bu devri yapabiliriz.

Mithatpaşa tünel projesi sadece Kilimli’ye gidişi rahatlatır. Şehir içi trafiği rahatlatmaz. Çünkü yerleşim yani bir çok bina şehir içinde. Bu binaları dağıtamazsak alternatif yollar bulmak zorundayız.

Hiç otopark yapmadan da trafik sorununu çözersiniz. Raylı sistemle ve kentteki bazı kamu binalarını taşırsanız otoparklara çok da gerek kalmayacaktır. Bir çok kamu binasını 69 ambarlarına taşıdık zaten”

Editör: TE Bilisim