CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan’ın basın toplantısında söylediği sözleri eleştirdi.

Alan’ın basit siyaset yaptığı eleştirilerini değerlendiren CHP İlçe Başkanı, “Öyle anlaşılıyor ki Sayın Selim ALAN, övgülerin kendisine eleştirilerin ise TOKİ’ye yapılmasından yana!” dedi.

Uzun, Başkan Alan’ın İsmet İnönü heykeli konusunda söyledikleri ise tam bir faciadır yorumunda bulundu.

İşte Ebru Uzun’un açıklamaları;

Sayın Selim ALAN yapmış olduğu basın toplantısında çeşitli konulara değinerek, bizimde kaçak güreşerek basit siyaset yaptığımızı söylemiş!

Biz,Sayın Başkan’ın zaman zaman kamuoyu önünde bizzat kendisinin sarfettiği sözler ile uygulamaları arasında ki derin farklılıkları, çelişkileri gündeme taşıyoruz.

Eğer kendisi iki yıllık Başkanlığı sonunda böylesine unutkanlıklar yaşıyorsa durumu gerçekten vahim demektir…

Yeri geldiği zaman hizmeti TOKİ yapıyor diyerek bizi, TOKİ’nin yaptığı işten de yine bizi eleştiriyor mevzusuna gelince…

Öyle anlaşılıyor ki Sayın Selim ALAN, övgülerin kendisine eleştirilerin ise TOKİ’ye yapılmasından yana!

Olur… Biz’de  Sayın Başkan’ı kırmaz bundan sonra eleştirilerimizi TOKİ Başkanlığı’na yaparız!

Umarız TOKİ Başkanımız, Sayın ALAN kadar bize gücenmez!

Sayın Selim ALAN,ısrarla su zammını ilkinde %11,şimdi de %13 olarak telaffuz etmeye devam ediyor!

Oysa  10 m³ ‘ye kadar su tüketenlerin tarifesi 2.52TL’dan,diğer tarife bedeli ile birlikte 3.10 TL’ya çıkartılmış ve bu kesimde su zammı (pardon güncelllemesi)oranı %23 olarak gerçekleşmişti.

Sayın Başkan 2.52 TL’den su kullananların %23’lük zammını  görmezden gelmiş,işine gelen diğer tarifenin düşük zam oranını kurnazca dillendirmeye devam etmiştir,ve bunu sürdürmektedir.

Üstelik suya çok gereksinim olduğu bir salgın döneminde,maliyetlerin çok arttığını ifade ederek bu zammı uygulamış,maliyetleri kimin ve nasıl arttırdığı konusunda hiçbir açık vermemiştir!

Sayın ALAN’ın basın açıklamasında İsmet İnönü heykeli konusunda söyledikleri ise tam bir faciadır!

Önce bu projeden haberi olduğunu söylemiş sonra bir saygısızlık yapıldığı kanaatinde değiliz demiş,33 milyonluk sahilde bir proje uygulanırken konuşulan şeyin İsmet İnönü’ye saygısızlık olmasına dikkat çekmiş ,heykelde tören yapılması için engel olmadığını ilave ederek önü boş,yanı boş,arkası boş saptamalarında bulunmuştur.

Sayın Selim ALAN’ın projeden haberi olupta bu kısmına müdahale etmemesi çok ciddi bir duyarsızlıktır.

33 milyon TL’lik bir harcama ile İsmet İnönü’ye yapılan saygısızlığı örtme ve gizleme çabası,başlı başına gerçek bir saygısızlıktır.

Yılda sadece birkez anma töreni ile katılım sağlanan heykel saptaması;tarihe ve ulusal kahramanlara karşı bir vefasızlıktır.

İnönü heykelinin “önü boş” sözü ise milletin aklı ile gördükleri ile  alay etmektir.

Öyle anlaşılıyorki,Sayın S.ALAN ,İsmet İnönü heykelinin dört bir tarafından kaykay platformunun geçirilmediğine dua etmemizi,önüne yapılan”survivor eklentisini de” idare etmemizi söylüyor.

CHP İL ve İLÇE Örgütleri olarak bu yapılan çirkin uygulamanın ortadan kaldırılmasını sonuna kadar takip edeceğimizi gerekirse yasal yollara başvuracağımızı saygıdeğer kamuoyumuzla paylaşıyor,bu sefer Sayın Selim ALAN’ı kırmamak için TOKİ Başkanlığı’na en derin üzüntülerimizi ve teessürlerimizi bildiriyoruz!  

Editör: TE Bilisim