AK Parti hükümetine yakınlığı ile bilinen Anayurt gazetesi yazarı Murat Polat, İç işleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yerine Mehmet Ağar’ın oğlu Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın getirileceğini öne sürerken, AK Parti eski Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın ise Adalet Bakan Yardımcılığı’na getirilmesine kesin gözle bakıldığını iddia etti.

İşte Murat Polat’ın o yorumu;

Seçim sonrası düğmeye basan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolma bahçe sarayında bakan ve partisinin yöneticilerini toplaması kulislere yansıdı.

Erdoğan seçimlerdeki oy kaybının nedenlerini masaya yatırdı ve İstanbul seçimlerinin sonucunu bekliyor.

AK Parti'nin tabanını bir tepki oyu verdiği mesajını dikkate alarak bazı bakanları uyardı. Siyasi kulislerde ise bu durum,, Erdoğan'ın bakanların ve parti örgütünün çalışmalarını başarısız bulduğunu, halktan kopuk bir çalışma yapıldığını, bazı il teşkilatlarının yeterince çalışmadığını gördüğünü söylediği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ayın sonuna doğru kabinede görev yapan bazı bakanları görevden alacağını ve parti teşkilatını komple değiştireceği kulislere yansıdı. Kongrenin ise muhtemelen haziran ve temmuz ayı içerisinde yapılacağı ileri sürülürken, bu durum parti içini hareketlendirdi.

Bir Ak Parti Genel Başkan Yardımcısının seçmene bize oy vermiyorsanız tepki gösteriyorsanız o zaman MHP’ye oy verin dediği kulislere bomba gibi düştü.

Öte yandan MKYK üyelerinin tamamını da değiştireceği söylenen Erdoğan'ın, yeni oluşturacağı kabineye ise sürpriz isimleri getireceği ileri sürüldü. Ekonominin başında bulunan Berat Albayrak'ın Dışişleri Bakanlığına, Numan Kurtulmuş'un Ekonomiden sorumlu bakan yapılacağı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yerine Mehmet Ağar'ın oğlu Elazığ Milletvekili Tolga Ağar'ın getirileceği söyleniyor.

Ayrıca Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl'ün ise icraatçı bir bakanlığın başına getirileceği konuşuluyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yerine eski bakan Bülent Tüfenkçi'nin getirileceği, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli , Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çalışma ve Aile Politikaları Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un değiştirileceği, Selçuk'un yerine Süleyman Soylu'nun getirileceği dillendiriliyor. AK Parti milletvekillerinin talepleri ise bu makamlara eski milletvekillerinin getirilmesini istedikleri ifade ediliyor. Adalet Bakanlığı'ndan boşalan bakan yardımcılıklarına ise eski Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve Eski Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın getirileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

AK Parti tabanı başarısız olarak gördüğü parti yönetiminin tamamen değişmesini istiyor. Seçim sonrası gördüğü tablo karşısında rahatsız olan Erdoğan'ın Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ömer Çelik, Mahir Ünal, Erkan Kandemir, Ali İhsan Yavuz ve Leyla Şahin Usta gibi isimleri görevden alacağı da meclis kulislerin de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim