AK Parti’li Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, veda konuşmasında  sert ifadeler kullandı. Öztürk, AK Parti’den istifa ettiğini açıklarken, Yılmayacağım pes etmeyeceğim tekrardan aday olacağım ifadesine yer verdi.



İŞTE ÖZTÜRK’ÜN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARI



“Böyle gitmeliydim. Bazı şerefsiz şer odakları kumpas kurdu. AK Parti alisinde siyaset yapmanın hiçbir anlamı kalmadı. AK Parti’den istifa ediyorum. Benim param pulum yok, ben bir köylü çocuğum, bana gösterdiğiniz ilgiden anlıyorum ki bir buçuk yıl sonra tekrar görüşeceğiz. Yılmayacağım pes etmeyeceğim tekrardan aday olacağım”



ZONGULDAK'ın Gökçebey İlçesi Belediye Başkanı Ak Parti'li Vedat Öztürk, görevinden ve partisinden istifa etti.



Belediye binası önünden halka hitap ederek istifasını duyuran ve 2019'da tekrar aday olacağını söyleyen Öztürk, "Bir Vedat gider, bir Vedat gelir. İlçeyi dizayn etmeye çalıştık ama bazı şer güçleri bazı şerefsiz odakları kumpanyasıyla buralara geldik. Benimle ilgili kim spekülasyon yapıyorsa, kim ne bir şey söylüyorsa biz buradayız ailemde burada." dedi.

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, belediye başkanlığı görevinden ve partisinden istifa ettiğini belediye önünde yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu.



Vedat Öztürk, Gökçebeyin gelişmesini istemeyen şer odakları tarafından seçildiği günden bugüne kadar kumpas, karalama kampanyaları ve yapılan yatırımları değersiz gösterme çabaları karşısında mücadele etmekten çok yorulduğunu ama yılmadığını söyledi. 30 Mart 2014 yerel seçimleri sonucunda Gökçebey halkının büyük desteği ile göreve geldiğini ifade eden Öztürk, şöyle dedi:

"Buraya çıkmadan arkadaşlarla vedalaştık. Veda derken ben yurt dışına çıkacak değilim. Buradayım yine. Caddelerde gezeceğiz dolaşacağız ama bir ayrılık oluşacak. Bu ayrılık 6 sene mi sürer 7 sene mi sürer 1 buçuk yıl mı sürer ona siz karar vereceksiniz. Beni buraya siz getirdiniz. Bu şekilde gitmeme gerekiyordu. Şartlar bunu getirdi. Benim hesap veremeyeceğim hiçbir şeyim yok. Ben bu uğurda namus ve gurur için bu hayatta yaşıyorum. Bana kumpas kuranlara hepsinin hesabını tek tek soracağım. Önümüzdeki günlerde de bunları tek tek açıklayacağım. Hiç merak etmeyin. Başkan çok üzülüyor, ağlıyor diye zannetmeyin. Benim derdim siz ve Gökçebeysiniz. Benim size fazla söyleyecek bir şeyim yok. Bizde gerekeni yapmaya çalıştık. Bir Vedat gider, bir Vedat gelir. İlçeyi dizayn etmeye çalıştık ama bazı şer güçleri bazı şerefsiz odakları kumpanyasıyla buralara geldik. Benimle ilgili kim spekülasyon yapıyorsa, kim ne bir şey söylüyorsa biz buradayız ailemde burada. Bana yazılanları çizilenler ne varsa benim ailem bilir. Şimdi beyefendi diyormuş ki biz bir şey söylersek hanımı rencide olur. Böyle bir şey yok. Benim hanımın ne yaptığımı nasıl gezdiğimi biliyor arkadaşlar. Böyle bir durum yok ama o şer güçler biz buraları imar ederken onlar bizim altımızı oymaya kalktılar. Böyle bir terbiyesizlik böyle bir artık isim bulamıyorum. Böyle bir şey yok. Bu Gökçebeyin önünü nasıl kesmek istersiniz. Nasıl bu insanları böyle gözü yaşlı bırakırsınız. Bu ihaneti 2019 Mart ayında soracaksınız arkadaşlar."



“Niye şimdi düğmeye basıldı”

Vedat Öztürk, bu istifanın aldığı yüzde 50 oyu silip atmak olduğunu söyleyerek, "Ben bunu 1.5-2 yıl önce bekliyordum. Niye şimdi düğmeye basıldı? Vedatı görevden alalım onun yerine birini getirelim. Seçime kadar toparlansın dediler. Yoksa 2 yıldan beri ben bunlarla uğraşıyorum. Gündüz projelerle uğraşıyorum, gece de bu şer odaklarıyla uğraşıyorum. En sonunda düğmeye basıldı bugün Vedat başkan istifa ediyor. Ettiriliyor yani arkadaşlar açık konuşayım. Şimdi bir belediye başkanı halkın oyuyla gelmiş. Bu kadar vefa olur. İnsanın hatası olur mu olur. Herkesin hatası olur mu olur. Hatası olmuş onu şöyle yapalım düzeltelim denir. Muhatap bulamıyorsunuz arkadaşlar. Burada ne demek biliyor musun yüzde 50'yi silip atmak demektir. Onların düşüncesi şu. 2049'a kadar yeni belediye başkanı hazırlarız hem toparlanırız. Bende diyorum ki 2019 seçimlerinde o sandıktan top mu çıkar bomba mı çıkar hep birlikte göreceğiz. " dedi.



“Kimin kimi yiyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak”

Göreve gelirken makam, mevki ve koltuk sevdalısı olmadığını ifade eden Öztürk, bazı şer odaklarının hizmetlerinin altını oymaya çalıştığını söyledi. Öztürk,  "Gökçebeyimizin gelişmesini istemeyen şer odakları tarafından seçildiğim günden bugüne kadar kumpas, karalama kampanyaları ve yaptığımız yatırımları değersiz gösterme çabaları karşısında mücadele etmekten çok yoruldum ama yılmadım. Yaptığımız bütün hizmetler ve vatandaşlarımızın manevi destekleri beni hep ayakta tutmuştur. Şimdilik aranızdan geçici bir süre için ayrılıyorum. Bu sevda daha bitmedi. Benden sonra greve devam edecek yol arkadaşlarıma destek olmaya devam edeceğim. Çünkü burada mesele Vedat Öztürk meselesi değil, Gökçebey meselesidir. Şükür Allah'a yolsuzluğumuz yok, usulsüzlüğümüz yok. FETÖ bağlantımız yok. Başarısızlığımız be çalışmazlığımız hiç yok. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımızda yok. Buna rağmen Ak Parti ailesi içinde siyaset yapma imkanımın kalmadığını üzülerek görüyorum. Bugünden itibaren Ak Parti belediye başkanlığımdan ve Ak Parti üyeliğimden istifa ediyorum. Kendimle ilgili herhangi bir korkum yok. Tek üzüntüm başlamış olduğumuz ve yapımına devam ettiğimiz projelerimizin sekteye uğrama ihtimali ve halkımızın bundan zarar görecek olmasıdır. Sular yükselince ırmak bulanır. Bulanık suda balıklar karıncayı yer. Sular çekilince bu seferde karıncılar balıkları yer. Kimin kimi yiyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Bu bir atasözüdür. Kimin kimi yiyeceğini zaman gösterecek. onun için bu atasözünü kenara koyalım."



Ali Cengiz oyunlarını anlatacağım…



Hesapların yapıldığını ifade eden Öztürk, "Bu ilçede bazı guruplar yazıyor. Diyorlar ki sayın Cumhurbaşkanım belediye başkanı kendine çalışıyor. Hiç sizi düşünmüyor. Bu adamla mı siyaset yapacaksınız diyor. Böyle bir şey var mı? Genel merkeze çağrılıp bana bunlar hakkında soru sorulması doğru mu arkadaşlar. Bundan sonra en yüksek irade sizin iradeniz olacak. Bunu önümüzdeki süreçte göreceğiz. Siz bana yapılanları benden daha iyi biliyorsunuz. Sizin olduğunuz yerde kimse hesap yapamayacak. Bu alicengiz oyunların zamanla sizlere anlatacağım. Kim bunları yaptıysa kim benim hakkımda oyunlar oynadıysa Allah belasını versin diyorum. "
Editör: TE Bilisim