(Özel haber)

Kimyasal hammadde ihalelerinde yaşanan usulsüzlüklerle göz göre göre zarara uğratılan Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda yönetim zafiyetleri bir türlü bitmek bilmiyor.

Ayladır üretilen kömürü yıkayarak ekonomiye kazandırma becerisini gösteremeyen ve her geçen gün zarar hanesine bir yenisini ekleyen TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Anayasanın 49. Maddesinde yer alan ‘Çalışma hakkını engellemek ve kamuyu zarara uğratmak’ maddeleri nedeniyle yeni bir suç duyurusu ile karşı karşıya kalacağı öğrenildi.

Suç üstüne suç işleniyor!

Asli görevi olan ‘Lavvar’ ve ‘Hızar’ işlerini ihale etmemesi gerekirken ihale yoluyla hizmet alan TTK  suç işlerken, özel firmada çalışan lavvar işçileri de dava açarak mahkemeyi kazanmıştı.

Tazminat davalarıyla karşı karşıya kalan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), mahkeme kararına göre lavvarda çalışan işçileri de kadrolu olarak kuruma işe alması gerekirken, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun inadı nedeniyle bekliyor.

Avukatlar suç duyurusuna hazırlanıyor!

Mahkeme kararına göre lavvar işçilerini TTK’ya kadrolu olarak işe alması gereken TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun bu anlamsız tutumu önümüzdeki günlerde TTK’yı maddi ve manevi sıkıntılarla karşı karşıya bırakmasına kesin gözle bakılırken, bazı Avukatlar Anayasa’da belirtilen 49. Maddede yer alan ‘Çalışma hakkını engellemekten ve kamuyu zarara uğratmaktan’ suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

İşçi açığı var diyor, mahkeme kararı ile hak kazanan işçileri almıyor!

Kalifiyeli lavvar işçilerinin mahkemeyi kazanarak kadro hakkı almasına karşın Genel Müdür Kazım Eroğlu’nun kurumu adeta padişah gibi yönetmesine anlam verilemezken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Uzun Mehmet Cami açılışı için geldiği Zonguldak’ta işçi talebinde bulunması kamuoyunda “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” Atasözünü akıllara getirdi.

GMİS işçinin değil, Genel Müdür’ün yanında!

TTK’da işçi açıkları nedeniyle zarar ettiği öne sürülürken, mahkemeyi kazanan işçilere kadro verilmemesine Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) da tepki göstermemesine anlam verilemiyor.

Mahkemeyi kazanan özel firma çalışanlarının GMİS’e üye olmaları ve aidat ödemelerine rağmen GMİS yönetiminin işçilerin haklarını savunmak yerine Genel Müdür Kazım Eroğlu’nun karşısında düğme iliklemeleri Sendika Yönetimini tekrar tartışmaya açtı.

Editör: TE Bilisim