Zonguldak AK Parti’de yaşananlar, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana partiye destek veren parti kademelerinde görev talebi olmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve davasına bağlı olan insanların tepkisine neden oluyor.

Son yapılan yerel seçimlerin ardından Milletvekilleri ve bazı Belediye Başkanlarının teşkilat içinde ve dışında iktidar gücünü kendi hırs ve egoları için kullanmaları toplumun çeşitli kademelerinde ağır eleştirilere neden olurken, AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönülden bağlı olan insanların yol ayrımına geldiğini ortaya koyuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve davaya olan bağlılıklarını yerel yöneticiler ve Milletvekilleri nedeniyle sorgulayan partililerden biri olan Hüseyin Eryiğit’in sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşım AK Parti’nin neden kan kaybetmeye başladığını açıkça ortaya koymaya yetti.

İşte o paylaşım;

Son dönemlerde Ak parti teşkilatları ile hasbelkader yakın temaslarım oldu.
Yukardan aşağıya gördüm ki, dertleri sancıları ne bizim derdimiz ne bizim sancımız. Her kes bir yer kapma derdinde, her kes bir yere benim adamım gelsin derdinde. Bizans oyunlarını gölgede bırakacak entrikalar dönüyor.
Bi kere şunu bilemedik, yanıldık Ak parti bir dava partisi,
İdealist bir parti değil.

Ak parti bir kitle partisi, bir menfaat partisi. Buna itiraz edenler ,şehrindeki milletvekillerine baksınlar, belediye başkanlarına baksınlar, il ilçe teşkilatlarına baksınlar. Göreceklerdir ki Ak parti bizim gibi davası olan ,idealleri olan, dahası ilkeleri olan dini referans alan insanları temsil edebilecek bir siyasi yapı değil. Bizleri Erdoğan’ın varlığı böyle bir inanca düşürdü, Erdoğan’ın samimiyetine dava adamlılığına hala inanmak istiyorum
Benim gördüğüm dini saiklerle bu partinin desteklenmesi, bu partiyle kendimizi özdeşleştirmek son derece yanlışmış.
Bu parti menfaat ve çıkar için siyaset yapanların kümelendiği, her türlü entrikanın döndüğü bir partiye dönüşmüş.
Bu parti başka dava adamlarınında dediği gibi dava bilincinden kaynaklanan sebeplerle değilde, siyasi saiklerle desteklenebilir.
Biz zaten siyasi olarak destek veriyorduk diyenler olabilir. Ama ben Erdoğan’ın dava adamlılığı ve samimiyetine binaen bu partiye destek verdim.
Fakat bunu hiç bir zaman partililere ve icraatlara bakınca sindiremedim.
Şimdi şehrimin ak partili seçilmişlerine bakıyorum da ,dava mevzu olduğunda benim bunlarla yanyana durmamın kendimi inkar olduğunu görüyorum.
Bunların benim ilkelerimle benim sancımla ne kadar alakasız olduklarını görüyorum.
Peki ne yapacağız, ne yapmalıyım. İdeolojik olarak değilde, siyaseten desteğe devam edecek miyiz. Şahsen Dilipak olayı beni kendime getirecek.

Kimimiz dava bilinciyle sustu, kimimimiz evlad ü iyal endişesiyle sustu, kimimiz menfaat ve çıkar için sustu, kimimiz makam ve mevki için sustu. Adlında Erdoğan’a kötülük yaptık. Bugünlere gelinmesinde hepimiz suçluyuz

Editör: TE Bilisim