Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaşanan delege seçimleri ve kaybedilen yerel seçimlerini değerlendiren Osman Zaimoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi içinde kavga etmekten bir türlü başarılı olamadığını ve kavganın bir kenara bırakılarak birlik beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Partimin emrindeyim…

 CHP’nin kendi içinde kavga etmekten bir türlü başarılı olamadığını ve kavganın bir kenara bırakılarak birlik beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini belirten Osman Zaimoğlu, ‘‘Bu basın kahvaltısını belediye seçimleri öncesinde yapacaktım. Partiye giriş sürecim, çalışma performansım, Zonguldak’ta partiyi nelerin beklediğini, bizim partiye neler katacağımızı anlatacaktım.’’ dedi.

Partide çalışmayanlar oldu…

Zaimoğlu, “Bilindiği üzere Belediye seçimlerinde talihsizlik yaşadık. Hiç ummadığımız, beklemediğimiz partimizin başarısızlığı oldu. Maalesef eksikliklerimiz oldu. Partiye çalışmayan insanlar oldu. Sebeplerine çok girmek istemiyorum.  CHP’ye oy vermeyen CHP’liler şimdi pişman oldular. Araya delege seçimleri girdi ve devam ediyor. Partimiz akamete uğradığından dolayı bizde Türkiye Cumhuriyetini kuran ve değerlerini taşıyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapma kararını verdik. Bir yıla yakın onurla ve gururla Cumhuriyet Halk Partisi’ne kayıt oldum. Parti büyüklerimizin tavsiyesiyle Belediye Meclis üyeliğine aday oldum. Partimizin bayrağını dik tutmak için elimizden geleni yaptık. Çalışma performansımı herkes takdir etti. Ben bir yere aday olursam gecemi gündüzüme katarak inandığım değerler uğruna mücadele ederim” ifadelerini kullandı.

Engellendim…

Zaimoğlu, çalışmalarının insanlar tarafından engellendiğini söyleyerek: “Bu çalışmalarım partimizin üyesi olan belli insanlar tarafından engellendi. Geldiğimiz noktada Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adayının Belediye Başkanlığını kazanmasıyla neticelendi. Partimizi azimete uğratanların büyük bölümü pişman oldular. Partili bir belediye başkanı her zaman partili üyelerine yardımcı olur. Delege seçimlerinden çıkacak olan merkez ilçe ve İl yönetim kurulu ve başkanlığında güzel yönetim ve güzel netice oluşur. Partimiz birlik ve beraberlik içinde kucaklaşarak yaralarını sararak toparlanır. İlk seçimden zaferle çıkar diye umut ediyorum. Başarılı olmak için ben ve arkadaşlarım gece ve gündüz çalışacağız. Delege seçimleri birbirimizi kırmadan olsun. Kişisel hırslarından arınmış şekilde partisine hizmet etmek için çalışsın”  dedi.

İhtirasım yok…

Merkez İlçe Başkanlığına mı? İl Başkanlığına mı? adaysınız sorusuna Zaimoğlu, “ Ben ezber bozmaya çalışıyorum. Kahvaltının amacı siyasi değil, basınla bir araya gelmek ve sohbet etmektir.Partimizin ileri gelenleri beni bir yere layık görürlerse onlara ve partime hizmet etmeye hazırım. Ama hiçbir yere aday değilim. Benim adaylığım ikinci plandadır. Birinci planda Cumhuriyet Halk Partisinin menfaatleridir. Partimin huzuru ve birinci parti olmasıdır. Kişisel hırsım ve ihtirasım yok. Belediye Meclisi görevimde 20’nci sıradaydım ama birinci sıradaki gibi çalıştım. Partimin Milletvekilleri ve eski bakanları seni şurada görmek istiyoruz derlerse ben partimin her zaman emrindeyim.”  ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim