Hısım, akrabaya kesinlikle taviz yok!...

Peki, Zonguldak AK Parti nasıl şekillenecek?



AK Parti'de kongre takvimi stard aldı. Cumhurbaşkanı ve Genel başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu kez delege yapısında tanıdık, eş-dost-hısım ve akraba kayırmacılığına kesinlikle taviz vermeyecek.

50 Olan İl yönetim Kurulu üyeliği sayısı da 30'a düşüyor. Bu sayının düşmesi ile Zonguldak AK Parti'de de çok ciddi kulislerin yapılacağı tahmin ediliyor.



Teşkilatlar sil baştan...

AK Parti’de, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “metal yorgunluğu” var dediği teşkilatlar sekiz aylık bir süreçte sil baştan yenilenecek.

Ak Parti’de 4 Temmuz’da başlayacak kongre takvimi kapsamında öncelikle köy ve mahallelerle beldelerde ilçe kongre delegeleri belirlenecek. Ardından Ağustos-Kasım arasında ilçe kongreleri yapılacak. İl kongreleri ise 2018 Şubat sonuna kadar tamamlanacak



Tanıdık, eş-dost-hısım-akraba kayırmacılığına taviz yok!

MKYK’da alınan kararlar dün Erdoğan’ın genel başkanlığa dönmesinin ardından gerçekleştirdiği ilk genişletilmiş il başkanları toplantısında, parti teşkilat başkanlarına da iletildi.

Parti kurmaylarından edindiği bilgiye göre, takvim doğrultusunda Erdoğan ve kurmaylarının ilçe delegelerini belirleyecek olması nedeniyle “büyük önem” verdiği ve köy ve mahalle delege seçimleri 4 Temmuz’dan itibaren başlayacak.



Seçimlerinde “tanıdık, eş-dost-hısım-akraba kayırmacılığına” kesinlikle taviz verilmeyecek. Bu amaçla her köy ve mahalle delege seçimleri, belde ve ilçe kongreleri sürecinde il yönetimlerinin yanı sıra genel merkezce görevlendirilecek parti kurmayları istenen nitelikte delegelerin belirlenebilmesi için sahada olacak.

Köy ve mahalle ve köyler ile nüfusu 5 binin altında olan beldelerde, ilçe kongrelerine katılacak 400 delegenin belirlenmesi için parti üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek seçimlerin ardından, nüfusu 5 binin üzerinde olan 41 beldede belde kongreleri yapılacak. İlk kademe delegelerinin belirlenmesinin ardından da önce küçüklerden başlamak üzere ilçe kongreleri sürecine geçilecek. İlçe kongreleri 19 Ağustos-12 Kasım arasında tamamlanmış olacak. İl kongreleri de 2018 Şubat sonuna kadar tamamlanacak.
Editör: TE Bilisim