Kilimli ve Filyos arasında eş zamanlı olarak yapılan tünel çalışmalarında alt taşeron çalışanları toplu halde işi bıraktı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan tünel inşaatının ana firması ÖDF’nin alt taşeron firma ile yaşadığı sorunlar nedeniyle işi bırakması ve yeni bir firma ile Cumartesi gününden itibaren yeniden çalışmaları süreceği öğrenildi.

AK Parti Kilimli Başkanı Sedat Demirci, alt taşeron firmanın değişeceğini hafta sonu yeni bir firmanın çalışmalarını sürdüreceğini belirtirken yapılan tüm çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Çatalağzı geliş istikametindeki tünelin 123 metre olduğu, gidiş istikametinin ise 176 metre olduğu belirtilirken 2 yılda tamamlanması öngörülen tünellerin yeni gelecek ekiple birlikte 6 ay daha erken biteceği tahmin ediliyor.

Diğer taraftan Göbü köyünden Kilimli ve Filyos'a eş zamanlı tünel çalışmaları devam ederken, tünellerin tamamlanmasıyla Zonguldak ile Filyos arasındaki 33,5 kilometrelik yol 25,3 kilometreye, yolculuk süresi de 40 dakikadan 16 dakikaya inmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim