TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına “Masallara karnımız tok” diyen ESM Zonguldak Şubesi Başkanı Vacit Esen’i Misafirhane Amiri yaptı.

Hükümetin tüm politikalarını eleştiren KESK’e bağlı ESM Şube Başkanı Vacit Esen, son olarak Karadeniz açıklarında bulunan doğalgaz rezervine ilişkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili sert açıklamalarda bulunarak “Masallara karnımız tok” demişti.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun TTK Misafirhane Amiri olarak atadığı ESM Zonguldak Şube Başkanı Vacit Esen, Erdoğan hükümetinin kamu kaynaklarını sermayeye peşkeş çektiğini ile sürmüş, “Halkın gündeminin Covid-19 salgını, ekonomik kriz, hayat pahalılığı, artan döviz kuru olmasına rağmen AKP; Kanal İstanbul, Ayasofya, Cuma müjdesi gibi yapay gündemler oluşturarak halkı gerçeklerden uzaklaştırmaya çalışmaktadır. AKP, yıllardır uyguladığı yanlış enerji politikaları ile ülkemizi tamamen dışa bağımlı hale getirmiştir. İktidara geldiği 2002’den bu yana enerjide dışa bağımlılığımız %72.4 oranına çıkmıştır. Buna rağmen Karadeniz’de bulunduğu iddia edilen 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını bitireceğini, kar açığı kapatacağını söylemek, dış borcun kapatılacağı masallarıyla bayram havası estirmek, seçim yatırımından başka bir şey değildir ve aklımızla alay etmektir” diyerek ağır bir dille hem hükümeti, hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmişti.

Kurumun çıkarları yerine arkadaşlık bağlarını korumak adına sürekli yanlış kararlar veren, AK Parti hükümeti tarafından TTK Genel Müdürlüğü’ne atanan Kazım Eroğlu’nun, hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı marjinal tavrı bulunan Vacit Esen’i misafirhane amiri olarak nasıl atadığı merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim