Halkınsesi Gazetesi’nin “Beton Ali, gözünü Orman’a dikti” haberi gündeme bomba gibi düşerken, DEVA Partisi İl Başkan Yardımcısı ve iş insanı Mustafa Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve siyasetle servet sahibi olan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile ilgili çok ciddi iddialarda bulundu.

İşte Halkınsesi Gazetesi’nin gündeme taşıdığı o iddialar;

Demokrasi Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkan Yardımcısı, İş İnsanı Mustafa Çınar, AKP’li Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ile AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın büyük bir arazi vurgunu peşinde olduğunu iddia etti. Çınar, Kozlu Güney Mahallesi Yeni Ereğli Yolu Barış Caddesi, Eski Kozlu Plajı koyunun bulunduğu şuanki Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve KELEŞSAN Otonun bitişiğindeki 'Orman' vasfında olan araziye AKP’li Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile avenesinin çörekleneceğini öne sürdü.

"VURGUNUN KRALI OLACAK"

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Şube Müdürlüğünün de bitişik nizamda olan Tarım ve Orman Bakanlığına ait 'Orman' vasfındaki arsaya göz diken AKP’lilerin mevzuat değişikliğine gittiğini söyleyen DEVA Partisi İl Başkan yardımcısı Mustafa Çınar, “Milletvekili Hamdi Uçar ve Belediye Başkanları Ali Bektaş ve Selim Alan, defalarca Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’yi ziyaret ettiler. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’na baskı yaptılar. Ve sonunda denize sıfır orman vasfındaki araziyi orman vasfından çıkardılar. Orman Bölge Müdürlüğü, Kozlu Belediyesinin yasa dışı talebini kabul etmemişti. Sağlık sorunları yaşayan AKP’nin önceki dönem İl Başkanı Zeki Tosun’un da yokluğundan yararlanan üçlü kumpanya Orman Bakanı Kirişçi’ye bu arazinin orman vasfından çıkarılmasını kabul ettirdiler. Yer şimdi önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Şube Müdürlüğüne devredilecek. Ve oradan Kozlu Belediyesi Milli Emlak Müdürlüğünden alacak. Yapılacak imar değişikliği ile TTK ve Milli Emlak arazileri de alınan 'orman' vasfını yitirmiş araziye katılacak. Sonrada Kozlu Belediyesine devri istenecek. Denize sıfır noktada Kozlu Belediye Meclisinde imar planlaması yapacak. Sonrası mı? Vurgunun kralı olacak. 10 Milyon TL’ye bugünkü rakamla daire satacaklar. Peşkeş ve vurgunun kralı Kozlu’da yaşanıyor ve yaşanmayada devam ediyor” dedi.

“30 YILLIK HAYALİM KİMSEYE VERMEM”
Çınar, arsaya sulanan müteahhitlere AKP’li Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın; “O arsa benim 30 yıllık rüyam. Kimseye vermem. Kimseyle de paylaşmam" dediğini hatırlatarak, şunları söyledi:
"Soygun çetelerin son vurgunlarına geldik. Eski paçacı servet sahibi oldu. Milletvekilinin danışmanı Belediye Başkanı oldu… İmar yolsuzluk ve usulsüzlükleri yetmiyormuş gibi şimdi de şimdi mal paylaşımına düştüler. Kozlu’da tek bir yeşil alan bırakmayan imar vurgunlarının son volesi Kozlu sahil yolu oldu. Onların bu kanunsuzluğuna göz yuman herkesten davacı olacağız. Yeşil alan bırakmayan, kendi çıkarları için vatana ihanet edenlerden hesap soracağız”

Editör: TE Bilisim