Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Gülüç beldesinde yaşayan 96 yaşındaki F.K. kendisini komutan olarak tanıtan bir şahsa yaklaşık değeri 1 Milyon 500 Bin lira olan ziynet eşyalarını verdi.

Gülüç’te meydana gelen dolandırıcılık olayında evde tek başına yaşayan 86 yaşındaki F.K. kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs tarafından korkutularak dolandırıldı.

İddiaya göre; polis olduğunu söyleyen bir şahıs 86 yaşındaki kadının evine gelerek başıörtülü iki kadın resmi göstererek kadınların hırsız olduğunu ve ziynet eşyalarını kendisine teslim etmesini istedi. Hırsızlardan korkan kadın yaklaşık 1 Milyon 500 bin değerinde olan ziynet eşyalarını emanet olarak kendisini polis olarak tanıtan şahsa verdi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise dolandırıcılık ihbarı üzerine yaptıkları çalışmada kamera kayıtları ile şüpheli H.A. ve K.K olduğunu tespit etti.

H.A. hırsızlık ve dolandırıcılık dosyalarından tutuklanırken Ereğli Cezaevine gönderilirken, K.K’nin ikametinde yapılan aramada 12.800 TL para ile 8 adet cep telefonu ile yakalanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim