Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, son günlerde yaşanan hava kirliliğiyle ilgili Erdemir ve Çevre İl Müdürlüğü’yle görüşmeler yaptığını açıkladı. Erdemir’den çevre kirliliğini azaltmak için ’50 milyonluk teknolojik yatırım yapıyoruz’ cevabını aldığını söyleyen Başkan Posbıyık “Kavga ortamını, bana ‘kavgacı’ diyenlere bırakıyorum. Ben yetkililerle, devlet büyükleriyle konuşuyorum. Erdemir idare meclisi başkanına varıncaya kadar iletişim yoluyla Ereğli’nin sorunlarını çözmeye çalışıyorum. Sizi gidi kavgacılar sizi!” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, son günlerde yaşanan ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün verilerine de yansıyan hava kirliliğiyle ilgili açıklamada bulundu.

Corona virüsüyle ilgili mücadelede belediyenin kullandığı ekipmanların tanıtımı sırasında konuşan Başkan Posbıyık, yaşanan hava kirliliğiyle ilgili olarak Erdemir yetkilileri ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmeler yaptığını söyledi. Posbıyık, "Erdemir kirliliği azaltmak ve partiküllerin tamamen absorve edileceği bir proje hazırladığı cevabını verdi" dedi.

“50 MİLYON TL’LİK TEKNOLOJİK YATIRIM YAPILACAK”

Yıllardır hava kirliliği konusunda mücadele ettiğini ve kendisine bu yüzden ‘kavgacı’ dendiğini söyleyen Başkan Posbıyık “Şehrimizde hava kirliliği konusu var. Benim yıllardan beri söylediğim hava kirliliği konusunda son günlerde sıkıntılı zamanlardan geçiyoruz. Özellikle yüksek fırında basınç sıkışması neticesinde kirli havayı bırakmak zorunda kaldıklarını biliyorum. İlgilerle görüşüyorum. Yetkililerin en üst kademesindekilerle görüşüyoruz, İl Çevre Müdürlüğü ile görüşüyorum. Sürekli görüşmeler halindeyiz. Bu kirliliğin tamamen ortadan kalkması için en üst kademedeki yetkililerle görüştüm, bir çevre projesinin bitmek üzere olduğunu, 50 milyon liraya bir proje hazırlandığını ve partiküllerin tamamen absorve edileceği teknolojik bir çalışma içerisine girdiklerini söylediler” dedi.

“SİZİ GİDİ KAVGACILAR SİZİ!”

Artık barış ve iletişim yoluyla Ereğli’nin sorunlarını çözmeye çalıştığını ve kavga ortamını kendisine ‘kavgacı’ diyenlere bıraktığını söyleyen Posbıyık şunları söyledi:

“Bu arada bana gönderme yapanlar var. Bugüne kadar yaptığım bütün mücadelelerde hep ‘kavgacı’ dediler. ‘Erdemir’i mühürletecek, kapatacak’ dediler. Hep ‘kavga’ ediyor dediler. Eyvallah dedik. Ama artık ben barış yoluyla yetkililerle, devlet büyükleriyle ve Erdemir yetkilileriyle, İdare Meclisi Başkanlarına varıncaya kadar görüşmek suretiyle, iletişim yoluyla Ereğli’nin sorunlarını halletmeye çalışıyorum. Kavga etme ortamını bana saldıranlara bıraktım. Gayet güzel kavga ediyorlar gerçekten. Sizi gidi kavgacılar sizi! Belediye Başkanı olarak, bu kente aşık olan birisi olarak hava kirliliği konusunda, corona virüsü konusunda her türlü çalışmalarımızı sadakatle yapmaya devam ediyoruz. Bunu değerli halkıma bildirmekten onur duyarım.”

Editör: TE Bilisim