Kendisini eleştiren gazetecilere AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın “Kaleminizi kırarlar” sözünün ardından Zonguldak’ın tecrübesiz Belediye Başkanı Selim Alan da kendini eleştiren basın mensuplarına canlı yayında ayar verip, posta koydu.

Başkan Selim Alan Sahil Projesinde yer alacak işletme ve işletmeciler konusundaki soruya yanıt veremezken, konuyu kendisini eleştiren gazetecilere getirip bir Belediye başkanına yakışmayacak üslupla saldırarak adeta külhanbeyi gibi tehdit ederek gündemi değiştirmeye çalışması dikkat çekti.

Arkadaşları, çevresi ve basın mensupları tarafından eleştiriye tahammülü olmayan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, sosyal medya hesabından da seçim döneminde kendisine destek bir veren bir çok ismi silerek tepkilere neden olmuştu.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü olarak kan aldığı için “Kancı Selim” lakabını kullanan gazeteci ile Zonguldak’ın Valisi’ni toplumdan uzak, sote bir yerde bir araya  getirmeye çalışan Başkan Alan, aynı partiden olmasına rağmen kendisine rakip olarak gördüğü herkesi kendisine yakan gazetecilere yazdırarak yıpratmaya çalışmasına rağmen bu gün Elmas TV ekranlarına çıkıp gazetecilere basın ahlak dersi vermeye çalışması hezeyan olarak yorumlandı.

İşletmecileri sordu, gazetecilere saldırdı

Elmas TV Canlı yayınında deneyimli Gazeteci Seyfi Boyraz’ın Sahil projesinde yer alacak işyerlerini kimin işleteceği sorusuna net bir cevap veremeyen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, bu sorunun ardından hedef saptırarak kentte kendisini eleştiren gazetecilere saldırarak konuyu saptırmaya çalıştığı yorumlarına neden oldu.

Kendisine rakip olan yada siyasi olarak intikam almaya çalıştığı tüm siyasi figürlere kendine yakın gazeteciler aracılığı ile yıpratmaya çalışan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın Elmas TV’nın canlı yayınında ahlak ve etik dersi vermeye çalışması kelimenin tam anlamı ile komedi olarak nitelendirildi.

Zonguldak’taki gazetecileri kendi personeli yada para verdiği sürece emir eri zanneden Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın Elmas TV’deki haddini aşan bu sözleri önümüzdeki günlerde Sahil Projesinde yer alacak işletme ve işletmecilerle ilgili olduğu tahmin edilirken, kamuoyundaki rant iddialarını tekrar gündeme getirdi.

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Elmas TV’deki canlı yayında neler söyledi;

“Zonguldak’ta basın mensuplarının tam anlamıyla görevlerini yaptıklarını sanmıyorum. Tabi ki siyaset yapıyoruz, eleştiriye açığız. Ama hakaret, iftira, yalan haber yapan varsa bana göre sarı basın kartı da varsa yırtıp atsın. Aklını, kalemini kiraya vermiş olanlara sesleniyorum, elinizden geleni ardınıza koymayın! Biz hizmet için bu yola baş koyduk. Siyasete göre aklını kiraya vermiş arkadaşlar var. Basının kendi arasında bile birlik beraberlik yok. Gazetecilik saygın bir meslek, her camiada olduğu gibi bu camiada da vatandaşı galeyana getirerek haber yapanlar var. Kale almıyoruz. Ellerinde ne varsa, ne biliyorlarsa yazabilirler.

‘İL BAŞKANIMIZ ZEKİ TOSUN’A BİR GÖNDERME YAPALIM’

Başkan Alan: “İl Başkanımız Zeki Tosun’a bir gönderme yapalım. Partimi, teşkilatımı yazarsanız beni yazarsınız demiştim. İl Başkanımızdan beklentim yanlışımız var düzeltelim desin. Yazanlara tepki göstermemiz lazım. Milletvekili, İl Başkanı, meclis üyesi benim meclis üyem. Hep birlikte hareket etmemiz lazım.”

Editör: TE Bilisim