Zonguldak’ın tek doğal dokusu olarak kalan Fener mahallesinin gizli bir şekilde SİT alanından çıkarılarak imara açılmasına tepkiler sürerken, DEVA Partisi İl Başkanı Fatih Keleş, Sahil projesi, lavuar projesinin de detayları hakkında kamuoyunun bilgisi olmadığını, projelerin detaylarının saklandığını söyledi.

DEVA Partisi İl Başkanı Keleş, “Zonguldak’ın tek nefes alacağı Fener’i SİT Alanı’ndan çıkarıp imara açıyorsunuz. Kimin haberi var, basından öğreniyoruz. Birkaç gün sonra muhalefet olarak bu planların, Fener’in takipçisi olacağız, gerekirse dava açacağız diyoruz. Ondan sonra Belediye Başkanı orada 10 milyonluk yatırım yapacağını söylüyor!

10 Milyonluk yatırım çok ciddi bir yatırımdır. Sadece çimleri sökmek, tünelin içi aydınlatılması değil herhalde. Ciddi bir yatırım var. Kim biliyor, kim anlatıyor. Proje nerde, söylemiyorlar, biz bu işin takipçisi olacağız, gerekirse dava edeceğiz deyince 10 milyonluk bir yatırımdan söz ettiler. Siyaset, STK’lar, basın hiç kimsenin bir bilgisi yok. Biz bu şehri hep beraber yöneteceğiz, vatandaşa anlatacağız, söyleyeceğiz, vatandaşın istediği projeleri yapacağız.

Sahil yolu projesinde kaç dükkan olduğunu açıklayabiliyorlar mı?

Filyos’ta projeyi açıklayabiliyorlar mı?

Lavvuar alanı Nisan ayında ihaleye çıkacaktı. Siz projenin ne olduğunu biliyor musunuz? Yapılan hiçbir projeden kentin haberi yok, ne yapılacağını bilmiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim