İşadamı İsmail Ofluoğlu'nun belediye ve özel idare aracılığıyla kurulacak şirketle yerli kömürlerin şirketlere satılması yönündeki soruya yanıt veren Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan,

Bakanlığın müjde vereceğini söyledi.

Alan, "Rödevans sorununu gerçekten yakinen takip ediyoruz. Milletvekillerimizin bugüne kadar olduğu gibi bu noktada da rödevansçı saha sahiplerinin dile getirmiş olduğu şikayetler sadece onların değil Zonguldak'ın sorunu, hepimizin sorunu. Çalışanların dışında aileleriyle beraber 6-7 bin vatandaşımızı ilgilendiren önemli bir sorun. Hükumetimiz de yıllardan beri rödevansçılarımızın taleplerini yerine getirmek için çalışıyor. Bunlara bizzat şahit olmuş ve birebir içinde olmuş biri olarak çok net ifade etmek isterim. Valimizin başkanlığında vekillerimizle beraber belediye başkanlarımızla, il teşkilatımız ve TSO başkanımız, rödevans saha sahipleriyle beraber bir toplantı yapmıştık. Günlerden beri bu konu basında da geniş şekilde yer alıyor. İnşallah kısa zamanda rödevans saha sahiplerimiz ve çalışan kardeşlerimizi ailelerini rahatlatarak yerli ve milli kaynağımız olan yerli kömürümüzün kullanımı noktasında gerekli adımlar atıldı. Buradaki özellikle şirketler olsun. Malum biz taşkömürüyle var olmuş. İnşallah kısa sürede bakanlık nezdinde müjdesini tez vakitte müjdeler" diye konuştu.
Barajdaki su seviyesine ilişkin de konuşan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Barajla ilgili kar yağışı bizim için çok önemliydi. Şurada bir hafta önceye kadar yağış noktasında sıkıntılar vardı. Barajın iyi beslenmesi ve su sıkıntısı yaşanmaması için yağmurdan ziyade kar yağışı bekliyorduk. Rabbimde rahmetini esirgemedi. Bu yöredeki bu tip yağışlar vatandaşlarımızın su sıkıntısı yaşamayacağının göstergesidir" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim