Zonguldak’ta Roman Derneği’nin kuruculuğunu yapan Aydın Haktan Gezer yaptığı açıklamada, Devlet Koruması altında aşağılacı ve küçük düşürücü yazıları kaleme alan Pusula Gazetesi Sahibi Ali Rıza Tığ’ın “Çingeneyi padişah yapmışlar, önce babasını asmış” yorumu nedeniyle bin 300 üyesi olan Derneği kapatmak zorunda kaldığını açıkladı.

Kentte bel altı, isimsiz, imalı, ahlaksız yazı ve fütursuzca yazıları aldığı için kendini Zonguldak’ın en zeki adamı zanneden, iki adımlık Gazipaşa’da Devletin Koruma Polisi gezen Pusula Gazetesi Ali Rıza Tığ, Roman vatandaşlarını da hedef alan yazıları nedeniyle Nisan ayında kurulan Romanlar Derneği’nin kapatılmasına sebep oldu.

“Çingeneyi padişah yapmışlar, önce babasını asmış” yazısı Derneği kapattırdı…

Büyük çaba ve emeklerle Romanlar Derneği’ni kurduklarını anlatan Aydın Haktan Gezer, Ali Rıza Tığ’ın “Çingeneyi padişah yapmışlar, önce babasını asmış” başlıklı köşe yazısının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek tepki göstermelerine karşın roman vatandaşlarından ciddi tepki gördüğünü belirterek” Ali Rıza Tığ’ın bu yazısı nedeniyle Derneği kapatmak zorunda kaldım” dedi.

Roman Vatandaşlar Özür bekliyor!

Roman vatandaşları aşağılayan yazı karşısında Pusula Gazetesi sahibi Ali Rıza Tığ’ın hala özür dilemediğini ifade eden Gezer, “Bizleri aşağılayan ‘“Çingeneyi padişah yapmışlar, önce babasını asmış’ yazısını vatandaşlarıma anlatamadım. Ali Rıza Tığ tüm vatandaşlarımızı aşağılayan yazısı karşısında halkımdan gelen tepkileri engelleyemedim. Kendisinden özür bekledik, ancak özür de dilemedi. Halkım bu nedenle bana tepki gösterdi ve büyük çabalarla kurduğumuz Roman vatandaşlar Derneği’mizin kapattım. Ali Rıza Tığ’ın Roman vatandaşlarla derdi, sorunu nedir? Neden hala özür dilemiyor? Benim halkım hala özür bekliyor” diyerek Tığ’a tepki gösterdi.

Kız Meslek Lisesini genelevle kaşılaştırmıştı…

Pusula gazetesi sahibi Ali Rıza Tığ, “Bu dönem hizmet gelmezse, bir daha asla gelmez” başlıklı yazısındaki ifadeler tepki çekti.

Zonguldaklı yazar, Zonguldak Kültür Eğitim Vakfı (ZOKEV) ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından tescil başvurusu yapılan 60 yıllık eğitim yuvası Kız Meslek Lisesi’nin, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün tescil edilmesini eleştirdi.

Ali Rıza Tığ yazısında, Kız Meslek Lisesi’nin tescil edilmesi üzerine “genelevi de koruma altına alalım” dedi. Tığ devamında 'Mesleki ve teknik eğitimlerinin sağlanmasında hizmet sunarak yapının hatıra değerine haiz olduğu kanaatine varıldığından' ifadesi Zonguldak Genelevi için geçerli değil mi” ifadelerini kullandı.

Tığ’ın Kız Meslek Lisesi ile genelevi karşılaştırmasına ise sosyal medyadan ve Zonguldak halkından tepki göstermişti.

Editör: TE Bilisim