Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz Başkanlığında, ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Sosyal tarafların katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu olağan toplantısı Zoom Programı üzerinden yapıldı.

Toplantıya Belediye Başkanlığını Temsilen Erol YILMAZ, Batı Karadeniz  Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi ALTUNSU,Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül DEMİRSU, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet KOKULU, İl Milli Eğitim Müdürü Ali TOSUN,  Zonguldak Ticaret ve Sanayii Odası Başkanı Metin DEMİR, İl Ticaret Müdürü İsmail MADEN, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar KARAMAN, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem COŞKUN, Hak-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Recai ÖZCAN,Türk-İş İşçi Konfederasyonu İl Temsilcisi Muhammet ARDIÇ, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İl Temsilcisi Hüseyin ŞİRİN, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Temsilcisi Gökhan OFLUOĞLU,  Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Temcilsi Atilla YELBOĞA, Tüm İş İşçi Konfederasyonu İl Temsilcisi Cihan KARA, Zonguldak Kadın Girişimciler İl Temsilcisi Nurcan ABAY katıldı.

Toplantı Zonguldak Valisi  Mustafa TUTULMAZ ‘ın açılış konuşması  ile başladı. Ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül DEMİRSU İŞKUR 2020 faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yaptı.

İstihdamın artırılması ile ilgili görüş ve önerilere yer verildi. Özellikle Engelli ve eski hükümlü istihdamı ve yükümlülükler konusuna değinildi. Ayrıca Roman vatandaşların işe yerleştirilebilmelerinin kolaylaştırılmaları adına mesleki eğitim kurslarının derhal açılması gerektiği konusunda kararlar alındı.

Editör: TE Bilisim