Zonguldak Rotary Kulübü Dönem Başkanı Kısmet Cin ve yönetimi Spina Bifida hastası bir çocuğa akülü tekerlekli sandalye bağışında bulundu.

2020-2021Dönem Başkanı Kısmet Cin, “Zonguldak Rotary Kulübü olarak, U.R. 2430. Bölge ve Bölge Guvernörümüzün desteği ile Zonguldak’ta yaşayan ‘’Spina Bifida’’ hastası  1 çocuğumuza  akülü tekerlekli sandalye bağışında bulunmak istediğimizi duyurmuştuk. Yaptığımız araştırmalar neticesinde, aldığımız geri dönüşlere istinaden Eymen (Eymen ALAKAZ) kardeşimize ulaşmış olduk. Spina Bifida Komitemizin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda Eymen’in bu bağış için gerekli şartları sağladığına, akulü sandalyemizin kullanımının kendisi için ek olarak bir risk oluşturmadığına kanaat getirilerek bağışa onay verilmiştir. Kendisine sandalyesinin hayat kalitesini arttırmasını ümit ederek, güzel günlerde kullanmasını diliyoruz.

            Spina Bifida Hastalığı, tıbbın zor hastalıklarından birisidir. Anne karnında beyin omurilik hattındaki kapanma bozuklukları ile gözükür. ‘’Ayrık Omurga’’ diye de bilinir. Gebelik öncesinde ve gebeliğin ilk aylarında folik asit eksikliği bu hastalığın en büyük sebebidir.

            Bu yıl 2430. Bölge önderliğinde, Spina Bifida hastalığının önlenmesi için girişimlerimizle Ankara, Samsun, Eskişehir, Antalya gibi illerimizde Halk Ekmek tarafından özel olarak çıkarılan ekmeklere folik asit eklenmesi  sağlanmıştır.

            Spina Bifida’lı yürüyemeyen çocuklarımız için ‘’1 Çocuk 1 Hayat’’ projemizle, 48 kulübümüz tarafından, yaklaşık 2000 bağışçımızla 100 çocuğumuz için 100 adet akülü tekerlekli sandalye alınmış ve hummalı bir çalışma ile ilimizde karşılık bulan Eymen ALAKAZ kardeşimize teslim edilmiştir.

            Amaçlarından birisi ‘’Çocuklarımızın Yaşamlarına Dokunmak’’ olan Zonguldak Rotary Kulübü olarak bir projeyi daha tamamlayarak insanlığa hizmet etmenin onurunu, mutluluğunu yaşıyoruz”

Editör: TE Bilisim