Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ve Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Müşaviri Aydar Gaşigullin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Rusya - Türkiye ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi için karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret hakkında açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, “Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak dış ticaretimizi geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmaktayız. Rekabetin her geçen gün zorlaştığı günümüzde ticari işbirlikleri gerçekleştirerek, farklı ülkelerde yatırımlar yapabilecek, dış ticareti artıracak düzeye gelmek öncelikli hedeflerimiz arasında. Amacımız ikili iş görüşmeleri ve kamu ve özel sektör bilgilendirmeleri ile yatırımcıları teşvik ederek uluslararası platformda yer almalarını sağlamak, Zonguldak’ın dış ticaret hacmini genişletmektir.

Bu kapsamda Rusya ile ticari işbirlikleri kurabileceğimiz alanlarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Müşaviri Aydar Gaşigullin’i makamında ziyaret ettik. Kendisine Filyos Limanı, Filyos Endüstri Bölgesi, Filyos Serbest Bölgesi, Filyos Lojistik Üssü, Zonguldak Limanı ve Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi”(Sera OSB) alanlarında önemli iş fırsatları olduğunu ve Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında çok önemli ticari işbirlikleri kurulabileceğini anlattık.

Bu bağlamda ikili ticari görüşmeler, ticari heyet ziyaretleri yapılmasının faydalı olacağını aktardık. Görüşmemiz neticesinde kendilerine Zonguldak ilinin Rusya ile ticarette avantajlarını anlatan bir rapor hazırlama kararı aldık. Bundan sonraki süreçte Rusya Federasyonundan ülkemize gelecek iş heyetlerini ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı ve üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu bildirdik. Bizleri çok iyi ağırlayan Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Müşaviri Sayın Aydar Gaşigullin’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim