Gerçekleştirdiği Sosyal Sorumluluk Projeleri ve, gazetelere kaynak sağlama adına gösterdiği çabalar ile gazete ve gazetecilerin dostu olan Zonguldak Gazeteci ve Yazarlar Derneği (ZGYD) her geçen gün üye sayısını artırmaya devam ediyor.



Zonguldak’ın en fazla okunan gazeteleri arasında ilk sıralarda yer alan ve şehrin en köklü gazetelerinden birisi olan Şafak Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Muhammet Asmaz’da ZGYD’ye üye oldu.



“Bizler meslektaş olarak birlik ve dayanışma içerisinde olmalıyız”



ZGYD Başkanı Çiğdem Şekerci ve Başkan Yardımcısı Alev Uzunbaş’ın Şafak Gazetesi tesislerinde ziyaret ettikleri Şafak Gazetesi imtiyaz sahibi Muhammet Asmaz, ZGYD Üyelik Formunu doldurarak imza atarken, taraflar karşılıklı meslek sorunları hakkında sohbet ettiler.



Asmaz, üyelik formunu doldurup imza altına almasının ardından Resmi İlan yayınlayan gazetelerin sorunlarına değinirken,”ZGYD’nin gazetelere kaynak sağlamak, gazetecilerin sorunlarına parmak basma doğrultusunda azimli ve istikrarlı çalışmalarda bulunacağına olan inancımın tam olduğunu belirtmek isterim. Bizler meslektaş olarak birlik ve dayanışma içerisinde olmalıyız“dedi.



” Yerel basın gerçekten zor durumda”



Derneğin kuruluş amacı ve tüzüğü hakkında bilgi veren Başkan Çiğdem Şekerci,; “Bizler ayrıştırmadan, ötekileştirmeden gazetecileri bir arada görmek; birlikte güçlenmek adına bu yola çıktık. Henüz 3 aydır tam anlamı ile aktif olarak faalliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Geçtiğimiz ay derneğimize üye olan-olmayan diye ayrım yapmaksızın bir inşaat firmasının reklamlarını alıp tüm gazetelere dağıttık.  Bundan sonrada gazetelere kaynak sağlamak adına bu yönde görüşmelerimiz olacak. Yerel basın gerçekten zor durumda. Kaynak sorunu yaşanmakta… Dernek olarak gazete çalışanlarının ve gazete sahiplerinin sorunlarına çözüm olabilmek, çözüm bulabilmek adına çabalıyoruz.” dedi. Şekerci ayrıca; “Muhammet Bey de dernek olarak çalışmalarımızı gördü ve takdir ederek derneğimize üye olmaya karar verdi. Hem derneğimiz hem de Muhammet Bey adına hayırlı olmasını diliyorum’ diyerek sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilisim