AK Partili Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, eşini aldattığı iddiası ile bir televizyon kanalını bağlanarak “Kestane balının diyarı Zonguldak’tan tüm dünyaya selamlar” sözü ile kent kimliğinin, kültürün ve varoluş nedeninin magazinleştirilmesini ağır bir dille eleştirirken, saftirik siyasetçilere de ders verdi.
Zonguldak’ın 5 bin madenci şehit verdiği bir kent olduğunu hatırlatan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma siyasi şov yapmak amacıyla tepki gösteren Gökçebey’in genç AK Parti İlçe Başkanı Erkan Soner Kodaman kınamış ve kestane balı üreticilerinden özür dilemesi gerektiğini söyleyerek sözde küçük düşürmeye çalışarak polemik yaratmaya çalışmıştı.
Siyasi prim yapmak amacıyla kestane üreticilerinin CHP’li Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt tarafından küçük düşürüldüğünü ve özür dilemesi gerektiğini iddia eden AK Parti Gökçebey İlçe Başkanı Erkan Soner Kodaman’a partili ağabeyi aynı zamanda Maden Mühendisi olan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş “Koskoca emeğin başkentini bir kestane balı ile magazinleştirdiniz lan... Dedeleriniz kömür tozundan kan kusarak 40 yaşında öldü. Bırakın balı, magazini o iş bitti” sözleri ile adeta siyasi bir verdi.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ne söylemişti;
“Zonguldak saftiriğin birinin lafıyla kestane balı ile ünlü olmuş bir kent değildir. Zonguldak Cumhuriyetin ilk vilayetidir. Zonguldak madenlere 5000 şehit vermiş bir kenttir. Zonguldak on yıllar boyunca tüm ülkenin enerjisini karşılamış bir şehirdir. Zonguldak ile ilgili konuşurken dilinizi ısırın öyle konuşun” 

*
AK Parti Gökçebey İlçe Başkanı Erkan Soner Kodaman ne söylemişti?
“İlçemizin değeri yüzlerce insanın alın teri, ekmek kapısı olan kestane balımızı bu derece aşağılamak hiç bir siyasetçiye yakışmaz. Camilere giden vatandaşlarımızla çilingir sofralarında alay eden zat bu kez de her ne olursa olsun alın terimizle ve bal üreticilerine saftirik benzetmesini esefle kınıyor. Devrek CHP Belediye başkanı Çetin Bozkurt’u İlçemdeki bal üreticilerinden özür dilemeye davet ediyorum”

*
AK Partili Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ne söyledi;
Koskoca emeğin başkentini bir kestane balı ile magazinleştirdiniz lan…
Televizyonlara çıkmasaydı onu bile konuşmayacaktınız. Bu şehir nasıl bir şehir biliyor musunuz? Haburda bu insanların dedelerinin 40 yaşından fazla yaşamadığı tabanca zoruyla, tüfek zoruyla madenlere yollandığı, 40 yaşına kadar yaşamadan kömür tozuyla kan kusarak öldüğü bir şehir.
Bırakın bu magazin işlerini, bu işleri bırakın, kestane balı Zonguldak’ındır bitti o iş, bırakın, Öyle magazinleştirilecek bir şehir değil Zonguldak…
5 Bin kişi şehit vermiş madende, on binden fazla insan yaralı, sakat kalmış, 100 binlerce insan taş tozundan, kömür tozundan kan kusarak ölmüş. Aslında Zonguldak deyince herkesin esas duruşa geçmesi lazım. Haddini bilmesi lazım. Bu memleketin yemin ediyorum herkeste hakkı var. Zonguldak’la helalleşmeden kimse ölemez.

 

Editör: TE Bilisim