TOKİ kanalı ile yapımına başlanan Zonguldak Sahil Projesi’nde Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birebir görüşme halinde olduklarını söyledi.

BRTV’de Gündem Programına konuk olan Başkan Selim Alan Zonguldak Sahil Projesi’nin 2021 Yılı Haziran ayında tamamlanacağını belirterek , ‘Biz dolmuşla evine giderken bile denizi gören bir milletiz ama denizden istifade edemedik. Zonguldak sahilini neden güzel hale getiremiyoruz. Çevre Şehircilik Bakanlığı liderliğinde bu işleri yapıyoruz. Bakan 2 kere geldi TOKİ ile yapımına başlandı. Eleştirmek istedikten sonra TOKİ yapıyor. Eleştirileri var. Yapılsın da TOKİ yapsın. Cumhurbaşkanımız 15 günde bir muhakkak bizleri arıyor soruyor.  Bu gücü kullanalım Zonguldak adına. Sahil Projesi başladı ihale 550 gün diyor ama biz oradaki esnaf arkadaşlarımıza dedik ki seneye haziran ayında teslim ederiz dedik. Nazar etmeyelim şu an arkadaşlar iyi çalışıyor seneye bu aylara kalmadan rahat rahat sahilin tadını çıkartabilecek. Kaç dükkan yıkıldı kaç dükkan yapılacak. O bölgeye tam anlamıyla ne yapılacak.

Daha yıkımı tamamlamadık. Oradaki Ekipsen Bayramdan sonra yıkılacak yol genişletilip kavşak  çalışması yapılacak. 18 ila 20 civarı dükkan olacak. Oradaki arkadaşların ihale sürecinde almasını istiyoruz. Yakışanı oradaki hak sahiplerinin almasıdır. Ondada bir sıkıntı olmayacaktır. 6 taneye yakın denizin üzerinde yürüyüş alanı olacak cafe, restoran, gezinti alanları olacak. Kimse merak etmesin Zonguldak’a yakışanı TOKİ yapıyor. Vatandaş TOKİ yapıyor diyor ama bittiği zaman vatandaşların hoşuna gidecek.’

Editör: TE Bilisim