Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde bulunan ilkokulda 4.sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki Ezgi Sabmaz azmi, başarısı ve çalışkanlığı ile görenleri şaşırtmaya devam ediyor.

Bundan birkaç dönem önce okulunda aldığı başarılarla evini madalyalarla dolduran 9 yaşındaki Ezgi Sabmaz bu seferde il bazında düzenlenecek olan okul başkanları seçiminde kıyasıya yarışacak. Geçtiğimiz gün Saltukova İlkokulu’nda yapılan okul başkanlığı seçimlerinde açık ara farkla Başkan olan Ezgi, yine okulda yapılan İlçe Başkanlığı seçimlerinde de birinci gelerek okulunu ilde Çaycuma İlçe Başkanı olarak temsil etmeyi hak kazandı. 

Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş’i örnek aldığını belirten Ezgi Sabmaz, Güneş’in kendisi açısından “Rol annem” olduğunu ifade etti. Başarılarını okulundaki öğretmenlerine borçlu olduğunu ifade eden minik Ezgi, ayrıca bu yaşına kadar kendisini eğiten annesi Ayça Sabmaz ve babası Sezar Sabmaz’a da teşekkür etti. İl Başkanlığı konusunda da okulunu en güzel şekilde temsil edeceğini belirten Sabmaz, güzel çalışmalar yapacağını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim