Zonguldak’ın yetiştirdiği, Zonguldak’a mal olmuş ve şu an hayatta olmayan ilimizin değerleri olan; Rüştü Onur, Barış Akarsu, Muzaffer Badalıoğlu, Veysel Atasoy, Bülent Ecevit, Şemsi Denizer, Canpolat Pamay, Çetin Sezgin, Yalçın Arslan, M.Tayyip Uslu,  Hüseyin Öztek, Behçet Kalaycı, Kemal Köksal, Şükrü Yavuz ve Ergin Erdem için Muslu Belediyesi tarafından Değerler Şöleni programı düzenlendi.



Önceki gün Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Salonu’nda Muslu Belediyesi tarafından düzenlenen anlamı etkinliğe katılım çok yoğun oldu.



1(500) 2(517) 3(269) 4(157)



Belediye Başkaları siyasi parti temsilcileri, eski milletvekili Ali İhsan Köktürk, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve sendika temsilcileri ile spor kulübü yetkilileri katıldı.



Program saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşımızın söylenmesini ardından Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman’ın konuşması ile başladı.



Sabahattin Adıyaman konuşmasında, “Öncelikle davetimize icabet edip bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bu gün sizlerle bir arada olmamızı sağlayan her biri birbirinden kıymetli değerlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. Sporcusundan sanatçısına, siyasetçisinden şairine, eğitmeninden sendikacısına varana kadar her anlamda kıymetli değerler yetiştirmeyi başarmış ama sahip çıkma anlamında ne yazık ki; aynı başarıyı sağlayamamış ender vilayetlerimizden birisidir Zonguldak Uzun Mehmet’in kömürü bulması ile uzun yıllar Türkiye’nin kalkınmasında aktif rol almış, emeğin başkenti olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmış olan şehrin adıdır Zonguldak. Bir babanın evlatlarına baktığı gibi koca bir ülkeyi uzun yıllar boyunca sırtında taşımış şimdilerde ise hor görülen ve ülkenin sırtında bir kambur gibi gösterilmeye çalışılan emeğin ve emekçinin başkentidir Zonguldak. Emekle alın teriyle yoğrulmuş olan; ama emeğine, ekmeğine, aşına,kültürüne, tarihine sanatçısına, doğasına, şairine ve,yetiştirdiği değerlere tam anlamı ile sahip çıkamayanların kentidir Zonguldak. Evet ne yazık ki; bu güne kadar bizi biz yapan değerlerimize gerektiği kadar sahip çıkamamış olmamızın üzüntüsü içerisindeyim. Umut ediyorum ki; bu gün hepimiz için bir milat olur ve kaybettiğimiz, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimize her zamankinden daha fazla sahip çıkarız. Bizler bu gece şehrimize değer katan müstesna şahsiyetlerimizi ve değerlerimizi, Yine şehrimizde yetişmişler biri kendi alanında çok başarılı olan, bu şehrin havasını koklamış sanatçı arkadaşlarımızla anmak istedik. Şehir olarak değerlerimizin farkına varalım, onlara sahip çıkalım istedik geçmişte sahip çıkamadığımız değerler adına, onlara daha fazla sarılıp, daha fazla desteklemek için bu gün buradan bir meşale yakmak istedik. Her biri birbirinden kıymetli olan değerlerimiz birazdan sırası ile sahneye çıkacak ve sizlerle birlikte olacak. İnanıyorum ki; bu gün burada hepimize unutulmaz bir gece Yaşatacaklar. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu şehrin bir değeri daha var ki, herkesi tek çatı altında Başarı öyküleri ile dolu olan emekçi kentin emekçi takımı şanlı Zonguldakspor. Zonguldakspor şehrin rengidir. Can Polat Pamay’lar, Mehmet Çelikel’ler, Ergin Erdem’ler, Muzaffer Badalıoğlu, Rüştü Onur gibi efsaneler şehrin renkleridir. Onlar çorbadaki Tuzumuz, çaydaki şekerimizdir. Onlara sahip çıkmak, hatıralarını Yaşatmak şehre sahip çıkmaktır, hayatı tatlandırmaktır. Ölümler değildir insanı öldüren. Unutulmaktır insanı ve Değerleri öldüren. Unutursak, umursamazsak, yaşayamazsak ve aktaramazsak işte. O zaman biz gerçekten ölürüz. Hepinize geldiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sağ olun var olun. Yüzünüzden gülücük, kalbinizden sevgi hiç bir zaman eksik olmasın”



 
Editör: TE Bilisim