Yağmur yağınca çamurlu bir tarla, sağanak yağışlarda gölet olan yamaçların arasında oluşmuş doğal bir arazi…

Aynı alanda 1930’ların ikinci yarısında altından geçen demiryolu tüneli inşaatındaki hatadan kaynaklanan bir su basması yaşandı.

Fotoğraflar, Zonguldak Şehir Stadyumunun ilk halini gösteriyor.

Batı Karadeniz Atletizm şampiyonalarının, futbol müsabakalarının, bayram törenlerinin yapıldığı ve halen yeni yüzüyle bu özelliğini sürdüren Zonguldak Şehir Stadyumumuz…

Maden Okulu tarafında bulunan tenis kortundan sonra 1930’lu yıllarda kullanılmaya başlayan sahanın zemini, önceleri sulu haldeyken 1940’lı yıllarda kurutma çalışması yapılarak kullanışlı hale getirilmiştir. Stadın yüzeyi toprak zemin iken 1980’li yıllarda çim yüzeye geçiş yapılmış, stadın çevresinde 8 kulvarlı kiremit tozlu yüzeye sahip atletizm pisti yapılmıştır.

Stadın toplam seyirci kapasitesi 13.795’dir. 9.500 kişi seyirci kapasiteli bir açık tribün, 1.500 kişi kapasiteli bir kapalı tribün kale arkasında 1000 kişi kapasiteli misafir takım seyirci tribünü ile diğer kale arkasında 1000 kişilik portatif kapalı tribün bulunur.

Stadyum; 2004 yılında Karaelmas Kemal Köksal Stadı ismini almıştır.

2001-2003 yılları arasında genel revizyondan geçirilerek saha zemini tamamen değiştirilmiştir.

19 Ocak 2003 tarihinde oynanan Zonguldakspor 2-2 Trabzonspor Dostluk Müsabakası Organizasyonu ile Stadın yenilenmiş haliyle açılışı yapılmıştır.

Zonguldak Nostalji-Yüksel Yıldırım

Editör: TE Bilisim