Zonguldak Gazeteci ve Yazarlar Derneği Başkanı ve Kariyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çiğdem Şekerci,  sosyal medya hesabından isyan etti.  

Şekerci, 40 yıl düşünsem karşı komşularımın bana bir geçmiş olsun bile dilemeyeceği, üstelik yaşadığım bu kazanın fotoğraflarını çekerek yalan yanlış, iftira bilgilerle malum gazeteciye servis edeceği, o gazetede alakasız ve iftira bir haber yapılacağı aklıma gelmezdi ifadelerine yer verdi.

Şekerci yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Allah düşmanıma böyle komşu vermesin!

(Benim başıma gelen bir olayla ilgilidir. Lütfen sonuna kadar okuyunuz)

Ak Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman ve Eşi Vedat Arıman’dan bahsediyorum.

Yaşadığım olay şu şekilde;

Dün öğleden sonra görünmez bir kaza yaşadık. Çok şükür ki iyiyiz. Ama ne gördük biliyor musunuz?

İnsanlığın, komşuluğun öldüğünü gördük.

Ya da bir yerlerde yaşıyordur belki ama bizim komşu zannettiklerimiz için ne insanlık yaşıyormuş ne de komşuluk.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Züleyha Arıman ile 4 yıldır karşılıklı binalarda oturuyoruz ama öğrendik ki komşu değilmişiz.

Kendilerine karşı en ufak bir nezaketsizliğimiz, ayıbımız, kusurumuz olmadı.

Kendileri siyasetle uğraşır. Ben siyasetle ve eşim gazetecilikle uğraşırız. Ne bir açıklarını aramışlığımız olmuştur ne de kalemimizi onlara çevirmişliğimiz.

Dün öğleden sonra aracımla evimin az ilerisindeki bakkala gidip alışverişimi yapıp evime geri dönüyorum. Aracımı evimin önüne park ediyorum. Dalgınlıkla aracın vitesini boşta bırakıyorum ve el frenini çekmeyi unutuyorum. Eve çıkıyorum. Evimizin önü hafif eğimlidir. Benim arkamdan aracım geri geri kayarak yan taraftaki tünel inşaatı nedeniyle oluşturulan boşluğa düşüyor.

Allahtan aracın içinde ben veya eşim yoktuk. Allah korusun başımıza bir şey gelebilirdi.

Biz eşimle tekrar alışveriş için birkaç saat sonra çıktığımızda aracımızın evin önünde park ettiğim yerde olmadığını görüyor, aracımız nerede diye ararken o boşluğa düştüğünü görüyoruz. Hatta ben hemen polisi arıyorum, adres veriyorum. Çünkü aracımın çalınmaya çalışıldığını düşünüyorum. Ancak aracı açıp da vitesin boşta olduğunu görünce benim ihmalim ve dikkatsizliğimden kaynaklandığını, görünmez bir kaza olduğunu fark ediyorum. Polisi tekrar arayarak hırsızlık vakası olmadığını açıklıyorum ve ihbarı iptal ediyorum.

40 yıl düşünsem böyle bir görünmez kazanın başıma geleceği aklıma gelmezdi.

Her şey Allah’tan. Olabiliyor böyle şeyler.

Ama 40 yıl düşünsem karşı komşularımın bana bir geçmiş olsun bile dilemeyeceği, üstelik yaşadığım bu kazanın fotoğraflarını çekerek yalan yanlış, iftira bilgilerle malum gazeteciye servis edeceği, o gazetede alakasız ve iftira bir haber yapılacağı aklıma gelmezdi.

Biz her şey normal bir şekilde aracın oraya düştüğünü gördükten sonra çok fazla önemsemeyip alışverişimize gittik ve eve geri döndük. Yemeğimizi hazırladık, yemeğe oturduk.

Arkadaşlar arayıp geçmiş olsun diyor, haber konusunda bize bilgi veriyorlar.

Bizim arabamız düşmüş ama millete dert olmuş.

Karşı komşumuz Vedat Arıman, oğluna aracımın fotoğraflarını çektirmiş ve malum gazeteye servis etmiş. O gazetede de eşim için hızını alamadı gibi yalan ve iftira bir haber yapılmış.

Birincisi; Allah kimsenin başına kaza bela vermesin. Biz arabanın başındayken üst kat komşumuz da yanımızdaydı ve bize her İNSAN evladı gibi geçmiş olsun dedi.

Züleyha Yazıcı Arıman ise arabayla yanımızdan geçti. Bize geçmiş olsun veya hiçbir şey demeden evine gitti.

Biz oradan ayrılıp alışverişe gittikten sonra Züleyha Arıman’ın eşi Vedat Arıman, Oğluna arabamızın fotoğraflarını çektirdi ve malum gazeteye iftira bilgilerle servis etti.

İkinci olarak da; Bana bir geçmiş olsun demeyip, yaşadığım kazayı yalan yanlış bilgilerle gazeteye servis eden komşu müsveddesi kişilerin insanlığını sorguluyorum.

Kaza dediğin herkesin başına gelebilir. Allah’tan biz arabanın içindeyken böyle bir şey yaşamadık. Bizim evin önünde hız yapma imkanının olmadığını Arıman ailesi çok iyi biliyor. Üstelik benim aracımın o boşluğa geri geri düşmüş olduğu zaten gözüküyor.

ALLAH kimseye böyle komşu vermesin!

Onların bu hareketinden yemin ediyorum ben utandım.

Kendileri utanır mı bilmem.

Keşke böyle insanlarla aynı mahalde oturuyor olmasaydım. Muhbirlik bir insana yakışmayacak en kötü şeydir. Komşusu hakkında iftira atan ve muhbirlik yapan insandan her şey beklenir. Allah affetsin."dedi

Editör: TE Bilisim