Milletvekilleri, Sahil Düzenleme projesi kapsamında İsmet İnönü Parkı önünde yapılan ve tartışmalara neden olan kaykay rampası önünde iktidara mesaj verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ise yaptığı açıklama ile Zonguldak belediye Başkanı Ö. Selim Alan’a gönderme yaparak, “Hiç kimse Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına hesaplaşma içinde olmasın” dedi.

Akın, “Bu gün milletvekilli arkadaşlarım ile birlikte vatan topraklarımızın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin gönlünde hiçbir zaman yeri değişmeyecek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyeti kurduktan sonra ilan ettiği birinci il olan Zonguldak’tayız.

Zonguldak Cumhuriyet kentidir ve öyle kalacaktır.

Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Hiç kimse Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına hesaplaşma içinde olmasın.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah ve kader arkadaşı İsmet İnönü’nün adını taşıyan bu parkta Sahil Projesi kapsamında yapılan düzenlemeler ile Cumhuriyet’in kurucu kadrolarıyla hesaplaşmaya girişmek, Cumhuriyet şehri Zonguldaklıların kalbindeki Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü ve Cumhuriyet kahramanlarının yerini asla silemez”

Editör: TE Bilisim