Haber: Seyfi BOYRAZ

31 Mart yerel seçim sonuçlarının resmen açıklanmasının ardından, siyasi partilerin ve belediye başkan adaylarının oy istatistiklerini gözler önüne serdi.

Ak Parti’nin İl Genel Meclisi yarışında, Zonguldak merkez mahallerinde aldığı oy oranı ile, belediye başkanlığında aldığı oy oranları karşılaştırıldığında, Dr. Ömer Selim Alan’ın il genel meclisinden daha fazla oy aldığını görüyoruz. Ak Parti İl Genel Meclisi aday listesi Zonguldak merkez mahallerinde 23 bin 875 oy alırken, belediye başkan adayı Dr. Ömer Selim Alan ise 25 bin 85 oy aldı. İl genel meclisi ile belediye başkanlığı arasındaki oy farkı bin 210 oldu.

Ak Parti'de Selim Alan farkı
Ak Parti’nin belediye başkanlığında, il genel meclisi listesinden daha fazla oy almasında, başkan adayı Dr. Ömer Selim Alan’ın genç olmasının yanı sıra çağdaş yaşam tarzı ve sosyal çevresinin etkili olduğunu sonucunu ortaya koyarken, Alan’ın Ak Parti’ye diğer siyasi partilerden bin 210 kazandırdığını da gösteriyor.

Selim Alan CHP’yi böldü
Bir önceki yerel seçim sonuçları ile 31 mart seçim sonuçlarını karşılaştırıldığında, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan’ın, CHP seçmen kitlesinden oy aldığı gerçeğiyle karşılaşıyoruz. Alan’ın, partisinin il genel meclisi listesinden fazla aldığı bin 210 oy, CHP’ye kaybettiren, Ak Parti’ye de seçim kazandıran seçmen kitlesini temsil ediyor.    

Editör: TE Bilisim