Belediye meclisinde AKP sıralarında meclis üyesi olarak görev yapan Gökhan Çüteli, belediye kanununa göre yasak olmasına rağmen Zonguldak Belediyesine 100 binlerce lira değerinde temizlik malzemesi veriyor. Mali sıkıntıları yüzünden işyerini bir yakınına devreden Çüteli, Halkın Sesi'nin konuyla ilgili ilk haberi üzerine sosyal medyadan tehdit ve hakaret içeren mesajlar yayınlamıştı.

İŞYERİNİ DEVRETMİŞ

Belediye meclis üyelerinin kendisi ve birinci dereceden yakınlarının belediyeyle ticaret yapma yasağı bulunmasına rağmen özellikle belediye hizmet binası ve Kapuz Plajına koli koli kimyasal temizlik ürünleri veren Çüteli'nin kestiği faturaların ise şişirildiği iddia ediliyor.

FATURALAR İNCELENSİN

Aynı sektörde iş yapmalarına rağmen kendilerinden teklif alınmadığını ifade eden esnaflar, piyasa bedelinin çok üzerinde fahiş fiyattan kesilen faturaların incelenmesini istediler. Öte yandan bir meclis üyesinin belediyeye teklif usulü mal satmasının yasak olmasına rağmen CHP grubunun buna göz yumması da partililer tarafından eleştiriliyor.

Editör: TE Bilisim