CHP Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Turgut Aydın, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın zamcı çıktığını söyledi.

Selim Alan’ın halktan alan olduğunu gösterdiğini belirten Aydın, “5 Maddelik gündemden oluşan Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı 2. Oturumu 7 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşti.

- Komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü.

- Gündemin 2. Maddesi halkımızı direkt olarak ilgilendiren bir konuydu. “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Belediyemiz 2022 yılı Gelir tarifesinin 60. Sayfasında bulunan Kapuz Plajı Hizmet tarifesi altındaki maddelerin güncellenmesi talebiyle ilgili yazısı”.

Plan Bütçe Komisyonu bu konuyla ilgili raporunda;

Plaj Giriş Ücret 5 TL.

Şezlong 5 TL.

Şemsiye 10 TL.

Kabin 10 TL.

olarak belirlenmesine CHP’li komisyon üyelerinin itirazına rağmen AKP’li komisyon üyelerinin evet oyu sonucu oy çokluğu ile kabul edilen komisyon raporu görüşüldü.

- Görüşülen rapor CHP’ Meclis Gurubunun tüm itirazlarına rağmen AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin kabul oyu ile Kapuz giriş ücretleri ve hizmetleri zamlandı.

- Belediyelerin asıl görevinin hizmet olduğunu bu nedenle olağan bütçe uygulaması içinde , olağan üstü olarak yılın ortasında fiyat düzenlemesinin ve yapılan zammın doğru olmadığını, belirtik.

- Anayasanın 43. Maddesi, 7121 sayılı Kıyı Kanunun 5/1-2 Maddesi gereği;

A) Kıyıların halka açık ve olduğunu,

B) Sahile girmeyi engelleyecek çit, tel örgü, kapı, duvar, hendek gibi engeller ile halkın sahile girmesinin engellenemeyeceğini, sadece yapılan hizmetlerden makul ölçüde ücret alınabileceğini yasanın belirtiğini söyledik.

C) Havlusunu alan bir vatandaşın hiçbir engelle karşılaşmadan ve ücret vermeden sahile gidebileceğini, kanunun vatandaşa vermiş olduğu bir hak olduğunu belirtik.

D) Kapuz plajında kanunun hükmüne rağmen sahile girmeyi engelleyen duvar tel örgü olduğunu vatandaşların sahile ücret vermeden giremediğini belirtik.

- Sayın Alan’a HALKÇI MI olacaksınız? yoksa ZAMCI MI Olacaksınız? diye sormuştum.

- Sayın Alan ve AKP her zaman olduğu gibi şaşırtmadı, ZAMCI olmayı seçti.

- 06 TEMMUZ 2021 MECLİS KONUŞMAMDA KAPUZ PLAJINDA CANKURTARAN SANDALI, BOTU, JETSKİ GİBİ KURTARMA ARAÇLARININ OLMADIĞINI BUNUNDA CAN GÜVENLİ AÇISINDAN OLMAMASININ BÜYÜK ÜZÜNTÜLERE NEDEN OLABİLECEĞİNİ BU EKSİKLİĞİN ACİLEN GİDERİLMESİ GEREKTİĞİNİ BELİRTMİŞTİM.

- Bu uyarımızın hala dikkate alınmadığını gördüğümden buradan bir kez daha idareye hatırlatma yapıyorum.

Editör: TE Bilisim