Zonguldak AK Parti Milletvekilleri ve Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın görevden aldırmak amacıyla sürekli Ankara’ya şikayet ederek yıprattığı İl Başkanı Zeki Tosun’un istifasının ardından İl Başkanlığı arayışı an itibariyle sonuçlandı.

Ak Parti Genel merkezinde gerçekleştirilen mülakatların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aile dostu olan Muammer Avcı’yı AK Parti İl başkanı olarak atadı.

Selim Alan, Muammer Avcı’yı görevden aldırmıştı!

Zonguldak Belediye Başkanı olduktan hemen sonra seçimi alan Zeki Tosun, Mustafa Çağlayan ve teşkilat mensupları ile sürekli hesaplaşma içine giren Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan kısa bir süre önce, AK Parti yatırımlarını sosyal medya hesabından paylaştığı için ön plana çıkan Muammer Avcı’nın Zeki Tosun tarafından birim görevinden alınmasına neden olarak büyük bir krize neden olmuştu.

Muammer Avcı’yı birim görevinden aldıran Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, AK Parti teşkilatını Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu ile dizayn ederken Zonguldak’ın ağabeyi olarak liste başına getirilen Milletvekili Polat Türkmen olan biteni seyretmekle yetindi.

AK Parti teşkilatının ve Zonguldak’ın, Hamdi Uçar’ın işletmeciliğini yaptığı ÖZSÜT’ten yönetilmesine seyirci kalan Polat Türkmen ve AK Parti Genel Merkezi kavgayı bitirmek amacıyla İl Başkanı Zeki Tosun’un istifasının önünü açtı.

Zonguldak ve AK Parti, Selim Alan’ın elinde can çekişiyor

Pandemi döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zonguldak’a olan ilgisi nedeniyle Selim Alan’la yaptığı görüşmeler kent siyasetinde ve bürokrasi üzerinde Selim Alan tarafından adeta gövde gösterisine dönüşerek kent adeta Selim Alan’ın kibir ve siyasi hırslarına teslim edildi.

Zonguldak AK Parti’de kavga bitecek mi?

Yine Selim Alan’ın hırs ve egosu nedeniyle birim başkanlığından aldırdığı AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Avcı’nın bu gün aile dostu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İl başkanlığı’na ataması farklı siyasi krizleri de beraberinde getireceği yorumlarına neden oldu.

Görevden aldırdığı isimle uyum ile çalışabilecek mi?

Şimdi soru şu; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmelerinin ardından teşkilat ve kent üzerinde hırs ve egosunu tatmin eden Selim Alan, birim başkanlığından istifa ettirdiği Muammer Avcı ile uyum içerisinde çalışabilecek mi?

Üslubu ve tavırları ile adeta mafya babası gibi elindeki teşbih ile Zonguldak halkının karşısına çıkan Selim Alan, Milletvekili Hamdi Uçar ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile teşkilat üzerinde uyguladığı siyasi kumpaslarını bu atamadan sonra sürdürebilecek mi?

AK Parti’yi Zonguldak’ta kavga ve kaos ortamına sürükleyen Selim Alan ve Özsüt ekibinin partiye ve partililere verdiği zararı Selim Alan’ın görevden aldırdığı Muammer Avcı’nın İl Başkanlığındaki yönetim 2023 seçimlerine hazırlayabilecek mi? Yoksa Selim Alan, Mustafa Çağlayan ve Zeki Tosun’da olduğu gibi sürekli Muammer Avcı’yı şikayet ederek siyasi krizler mi yaratacak?

Editör: TE Bilisim