DEVA Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Umut Metin, Zonguldak Belediye Meclis toplantısına katılmayan Selim Alan ve İller Bankasına borçlanma yetkisi verilen maddeleri değerlendirdi.

Metin, Zonguldak için hayati önem taşıyan projelerden biri olan MAKZON’un oylamasında Belediye Başkanı Selim Alan’ın neden katılmadığını sorarken, İller bankasından borçlanarak yapılması planlanın Fener gezi yolu projesini de halka açıklamasını istedi.

DEVA Partili Merkez İlçe Başkanı Umut Metin açıklamasında, “Bugün kamuoyunda Zonguldak’taki vatandaşlarımız için istihdam yaratacak MAKZON Projesi’nin oylaması Belediye Meclisinde yapıldı. Oy çokluğu ile kabul edilen proje de detaylardan bahsedilmedi. Tabi ki Zonguldak için katma değer yaratacak projelere desteklerimiz vardır. Lakin böyle önemli bir proje de Sn. Belediye Başkanı toplantıya katılım bile sağlamıyor. Sebebini soruyoruz? Zonguldak’ın belediye başkanı şehir için bu kadar önemli bir proje olan MAKZON için toplantıya neden katılım sağlamadı? İmar komisyonunda şerh koyulan maddeler için daha sonrasından benim haberim yoktu demek için mi?

Bir başka meclis gündeminde bulunan Fener gezi yolu projesi için belediyenin 11 Milyon 800 bin TL borçlanmasına yönelik kredinin kullanılması. Buradan Sn. Belediye başkanına soruyorum? Projenin detayları nelerdir? Bu kredi kullanmadan önce Fener gezi yolunun proje yapmaya karar verme süreci boyunca hem teknik hem finansal açılardan gerekli araştırmalar ile değerlendirmeler yapıldı mı? Bunlar hakkında Sn. Belediye başkanı sahil projesi ve diğer belediye hizmetlerinde eline yüzüne bulaştırması açısından fizibilite çalışmalarını kamuoyunu aydınlatması açısından açıklaması gerekmektedir.

Meclis de ise o kadar garip bir olay yaşandı ki Başkanvekili Murat Uzun meclis üyelerinin konuşması için Belediye Başkanından yazılı izin alınması gerektiğini belirtti. Sn. Alanın ruhu herhâlde toplantı da belediye meclis üyeleri ondan izin almalı. Bizde kendisine bu komik olay için gülüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim