Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Murat Kotra, bu sabah sosyal paylaşım sitesinde Eren Enerji’nin haftasonu ve vatandaşın uykuda olduğu saatlerde çevreye saldığı ürpertici görüntüleri yayınlamasına rağmen Çevre Müdürlüğü yetkilileri ihbar kabul ederek teftişte bulunmadı!

MHP MYK Üyesinin ihbarını tın’lamadı!

Yapılan ihbarlar üzerine olay yerine giderek teftiş yaptıklarını ve olay yeri fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından yayınlayarak çalıştıkları algısını yaratan Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Çevre’den sorumlu İl Müdür Yardımcısı Eray Afşar, Cumhur İttifakı ortağı MHP MYK Üyesi Murat Kotra’nın ihbar niteliğindeki görüntüleri görmezden geldi.

Çevre Müdürlüğü sosyal medya hesabında 15-20 Ocak Kirli Hava ile Savaş Haftası görseli ile “Daha temiz bir hava, güzel bir dünya için sen de kirli hava ile savaş” Dünyamızın kirlenmesine dur de!” paylaşımı yapmasına rağmen MHP MYK Üyesi Murat Kotra’nın tüm haber sitelerinde haber olan ihbarını görmezden geldi.

Selim Alan’ın bürokratı!

Eren Enerji’den seçim ve etkinlik için finans desteği alan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın siyasi desteği ile Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Çevre’den sorumlu İl Müdür Yardımcısı olarak atanan Eray Afşar’ın hafta sonu tatili olduğu için mi, yoksa Eren Enerji’ye cezai işlem uygulamaktan mı kaçındığı merak konusu oldu.

MHP MYK Üyesi Murat Kotra ne demişti;

İşte MHP MYK Üyesi Murat Kotra’nın o paylaşımı;

Bu görüntüler Zonguldak’ta dev bir enerji yatırımı gerçekleştiren ve çevreci olmakla övünen bir şirketin faaliyet gösterdiği şirin beldemiz Çatalağzı’ndan. Yerli kömüre teşvik kalktığı için ilk fırsatta bölgede faaliyet gösteren Rödevanslı işletmelerden kömür almayı durduran Eren Enerji’nin dün gece bacalarından bu ürpertici görüntüler ortaya çıktı.

İşin elbetteki teknik boyutuna hakim değiliz. Lakin bu görüntüler bu güne kadar bize bölge halkının anlattığı şikayetleri doğrular nitelikte. Bize ulaşan teknik bilgilerde santrallerin stop edip tekrar devreye alınması sırasında dönem dönem bu tür görüntülerin yaşanabildiği boyutunda. Lakin yine bize ulaşan bilgiler arasında şirketin eski müdürünün geçmişte bu sıkıntılar dile getirildiğinde yıllar önce yapılan açıklamada bu görüntünün de ortadan kaldırılacağı yönünde şirketin beyanatının olduğu yönünde.

Üzerine basarak yeniden ifade ediyorum ki biz bu konunun uzmanı değiliz. Şirketin düşmanı gibi tavır sergileyemeyiz. Yetkili kurumlardan talebimiz bu görüntülerin ivedi bir şekilde araştırılması ve çevre halk sağlığına zarar veren bulgular var ise gereğinin derhal yapılarak yasaların herkese eşit şekilde uygulanmasıdır.

Zonguldak bizim, çevre bizim, işveren bizim, vatandaş bizim, sağlık bizim.

Editör: TE Bilisim