Enerji Bakanlığı TTK’ya Covit 19 kapsamında kamu çalışanlarına yönelik tedbirler genelgesi göndermesine rağmen Müessese Müdürlükleri madencilerin çalışma saatlerini düzenlememesi tepkilere yol açıyor.

Meslek hastalıkları nedeniyle corona virüsten en çok etkilenen Zonguldak’ta vaka sayıları her gün artarken, maden işçisinin çalışma koşullarına yönelik tedbirler alınmaması maden işçileri arasında huzursuzluğa neden oluyor.

Genelge var, uygulama yok!

Enerji Bakanlığı’nın TTK Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği Covit 19’a yönelik işçi tedbirleri genelgesi, TTK Genel Müdürlüğü tarafından Müessese Müdürlüklerine gönderildi.

14 Nisan 2021 tarihli gönderilen genelgede özellikle hafta sonları için yeteri sayıda işçi çalıştırılması düzenlemesine rağmen TTK Müessese Müdürlüklerinde ne çalışma saatleri, ne de çalışan işçi sayısı değişti.

TTK’da vaka sayısı artıyor

TTK Maden ocaklarında 15-20 kişi bir arada çalışırken, madenlere inmek için kullanılan asansörlerde (kafeslerde)  70-80 kişinin aynı anda ocaklara indiği TTK’da vaka sayısı 116’a çıkarken, yetkililerin madencinin sağlığını düşünmemesi maden işçisi ve yakınlarını tedirgin ediyor.

Sendika lideri sus pus!

Türkiye genelinde corona vaka sayılarını düşürmek amacıyla çeşitli kısıtlamalar yapılırken, binlerce işçinin yan yana çalıştığı maden ocaklarında maden işçisinin sağlığının tehlikeye atılması karşısında Genel Maden İşçileri Sendikası lideri Hakan Yeşil’in  sessiz kalması tepkilere yol açıyor.

Editör: TE Bilisim