CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, çalışma saatleri yeni kısıtlama düzenlemesine göre yapılmayan TTK maden işçilerinin bir an önce aşılanmasını isteyerek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulundu.

Yerin yüzlerce metre altına asansörlerle (Kafeslerle) tıklım tıklım inen ve yer altında birden çok kişinin yan yana çalıştığı TTK’da çalışan maden işçilerin aşılanması gerektiğini belirten Yavuzyılmaz, “Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin Koca'ya çağrımdır! Bir avuç kömüre ömrünü vererek çalışan, hastalanan, ciğerleri zaten tükenmiş madencilerimiz arasında koronavirüslü vaka sayısı bir çığ gibi büyüyor. Madencilerimize acilen aşı yapılması şarttır!” çağrısında bulundu.

Binlerce kişinin çalıştığı Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kısıtlama kararlarına göre yeniden çalışma koşulları belirlenmesine karşın TTK yetkilileri yer altında ve üstünde yan yana çalışan yüzlerce madencinin sağlığını doğrudan ilgilendiren kararları uygulamamakta ısrar ediyor.

GMİS Yöneticileri nerede?

Yapılan tüm harcamaları Genel Maden İşçileri Sendikası’na fatura eden ve kendisi dışarda gezerken, lambasına maden ocağında mesai yaptıran, kurum yetkililerine bu nedenle diyet ödeyen GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ile profesyonel sendikacı olduktan sora yasal sınırlar içinde her yıl istirahat raporları alan Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu’nun madencinin lehinde bir yaptırım uygulatmaması tepkileri de beraberinde getiriyor.

Editör: TE Bilisim