“Ali Rıza Tığ, arkadaşlık yapacak ahlaka sahip değil, benden para istedi, Zonguldak ondan nefret etti, Zonguldak’ın yakasından düş artık” diyerek şantaja uğradığını iddia eden Memurlar Lokali İşletmecisi Sami Aydın, Ali Rıza Tığ’ın Sezai Çanakcı ile birlikte olduğunu söyledi.

Ümit Bozkurt ve Sezai Çanakcı hakkında niye yazmıyorsun?
Seks, grup seks, vibratör, mastürbasyon gibi mide bulandıran yazıları ve insanların yatak odaları ile şantaj kokan yorumlarıyla ünlü Ali Rıza Tığ’ın birilerinin güdümünde olduğunu, kendisinden de 10 Bin TL para istediğini iddia eden Sami Aydın, Ali Rıza Tığ’ın işine gelenleri yazdığını, işine gelmediğini yazmadığını belirterek, “Ali Rıza Tığ, arkadaşlık yapacak ahlaka bile sahip değil. Ümit Bozkurt hakkında,  Sezai Çanakcı hakkında yazmıyorsun. Çünkü berabersiniz. Zonguldak halkı artık senden bıktı. Zonguldak’ın yakasından düş, birilerinin Ali Rıza Tığ’a dur demesi lazım. Zonguldak Ali Rıza Tığ yüzünden artık can çekişiyor” sözlerinin ardından sanayici Sezai Çanakcı ile Ali Rıza Tığ’ın bel altı, iftira ve şantaj kokan yazılarının arkasındaki isimler sorgulanmaya başlandı.

Çanakcı, Ali Rıza Tığ’ı Çete davasından kurtarmak istedi mi?
Ali Rıza Tığ’a finansal destek verdiği, Çelik-2 operasyonunda çeteye yardım ve yataklık etmek suçundan tutuklanan ve halen yargılanan Ali Rıza Tığ’a yardımcı olmak adına tüm imkanlarını seferber ettiği öne sürülen Sezai Çanakcı’nın bel altı yazılara, yatak odaları haberlerine ve iftira dolu yayınlara da destek vermiş olduğu ileri sürülüyor.
Sezai Çanakcı-Ali Rıza Tığ
Bölgesindeki siyasi olayları şantaj kokan ve bel altı yazılarıyla ünlü Ali Rıza Tığ ile dizayn ettiği kamuoyu tarafından bilinen Sezai Çanakcı’nın başta Sami Aydın olmak üzere şantaja uğradıklarını iddia eden insanlar karşısında ne yapacağı merak ediliyor.
Tarihi eser merakı…
Diğer taraftan Sezai Çanakcı’nın 03.12.2014 yılında İstanbul polisi tarafından 160 kişi arasında dinlendiği Halkınsesi Gazetesi tarafından gündeme getirilmiş, Sezai Çanakcı’nın tarihi eser ve antika merakı nedeniyle dinlenmiş olabileceği iddiasına yer verilmişti.

İşte o haber;
Kod adı Sezai!
İstanbul polisince dinlenen aralarında gazeteci, yazar, işadamı ve siyasetçilerin bulunduğu 160 kişi arasında Zonguldak’tan Çanakçılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çanakçı’nın da bulunduğu açıklandı
ASAYİŞ  03.12.2014, 11:01  17.01.2015, 04:16
Türkiye’nin ünlü işadamları, gazetecileri, siyasetçileri, rektörleri ve eski komutanların da aralarında bulunduğu 160 kişinin telefonlarının IMEI numaraları üzerinden, ‘terör ve organize suç örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle’ dinlendiği ortaya çıktı. Hürriyet Gazetesi’nin haberi dün gündeme bomba gibi düştü. Çoğu kod isimlerle alınan mahkeme kararlarının ardından 2008-2009 yılları arasında yapılan telefon dinlemeleri İstanbul Emniyeti tarafından ‘istihbari dinleme’ çerçevesinde gerçekleştirildi.
ZONGULDAK’TAN BİR TEK O!
Dinlenenler arasında Zonguldak’tan sadece bir isim yer aldı.  Gökçebey’de faaliyet gösteren ve dünyanın bir çok ülkesine ihracat yapan Çanakçılar Seramik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çanakçı’nın da adının yer aldığı dinlenenler listesinde Sezai Çanakçı’nın “SEZAİ” kod adıyla teknik takibe alındığı belirtildi. Aynı listede Uğur Dündar, Muharrem İnce, Ali Koç, Ferit Şahenk gibi isimler yer aldı.
TARİHİ ESER MERAKIYLA BİLİNİYORDU
Telefonları dinlenen Zonguldaklı İşadamı Sezai Çanakçı’nın hangi gerekçe ile dinlendiği konusunda bir açıklama yapılmazken, dün itibari ile Sezai Çanakçı konu ile ilgili konuşmaktan kaçındı. Tarihi eser ve antika merakıyla bilinen ve fabrika sahası içinde bir müzesi bulunan Sezai Çanakçı’nın bu nedenle dinlenmiş olabileceği iddia edildi.

 

Editör: TE Bilisim