Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatlarda görev yapacakların kriterlerini belirlerken, Rize'de yaptığı konuşmada da halkına tepeden bakan, kibirli, ukala Belediye Başkanlarını uyardı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de yaptığı konuşmada "Teşkilatlarımızın bir kısmında metal yorgunluğu emareleri gördüğümü çeşitli defalar dile getirdim. Büyük kongre sürecimizi de fırsat bilerek teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişim yapmak durumundayız. Genel Başkan olarak bu konuda kararlıyım" dedi. Cumhurbaşkanı, "Milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilecek donanıma ve dinamizme sahip arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. 'Ben belediye başkanıyım' havasından geçilmiyorsa yandık. 'E ben bakanım' yanından havasından geçilmiyorsa yandık. Yahu mütevazi ol. Öncelikle bizim AK Partililer olarak sapasağlam durmamız lazım. Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle bir mücadeleyi yürütemeyiz" ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin, şu bakanın, bu milletvekilinin, filanca grubun, falanca yapının adamı değil, davanın ve milletin adamı olması şarttır. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizin tamamını kucaklayamayan hiç kimse AK Parti'de yöneticilik yapamaz" diye konuştu.



 



"Belediye Başkanıyım" havasından geçilmiyorsa yandık



"Ben belediye başkanıyım" havasından geçilmiyorsa yandık. "E ben bakanım" yanından havasından geçilmiyorsa yandık. Yahu mütevazi ol. Tevazu ehli olarak halkımızla kucaklaşacağız, bütünleşeceğiz. Unutmayın Türkiye'nin yeni bir kurtuluş savaşı verdiği bir dönemdeyiz.



Hiçbir ihanete tahammül edemeyiz. İhanet edenleri görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanı gördük değil mi? Nerede şimdi? Pensilvanya'da. Bir kısmı cezaevlerinde, bir kısmı kaçmış vaziyette. Bunlarla biz mücadele veriyoruz. Bunlar FETO terör örgütü. Bir diğeri de malum PKK terör örgütü. Bir diğer de DEAŞ, bunlarla da mücadele veriyoruz. İşimiz öyle kolay değil. Öyleyse biz bu güzel milletimizi yanımıza alacağız. Biz gücümüzü önce haktan sonra halktan alacağız.



Defolu kişilerle mücadeleyi yürütemeyiz



Bunu başardığımız gün Allah'ın izniyle durum çok daha farklı olacağız. Öncelikle bizim AK Partililer olarak sapasağlam durmamız lazım. Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle bir mücadeleyi yürütemeyiz. Hiçbir kardeşimizi de sen kenarda dur diyemeyiz. Çalışacak kim olursa olsun hepsine açacağız. Bu kapı kusura bakın şu anda görev mahallinde olanlara ait bir kapı değildir. İlk etapta teşkilatlarımızdaki değişiklik sıkı tutmak zorundayız. Şu bakanın, şu milletvekilinin, filanda grubun yapının adamı değil davanın adamı olması şart. Davası olmayan bulunduğu yerde milletimizi kucaklamayan hiç kimse AK Parti'de yöneticilik yapamaz. Tüm arkadaşlarımdan, ilçe ve il teşkilatlarımızda bu vasıflara uygun kadroların görev almaları ve katkı sunmalarını rica ediyorum. 15 - 20 -25 yıl öncesinin siyasi baronlarının tarzıyla AK Parti'de etkinlik kurmaya çalışan herkes karşısında bu kardeşinizi bulur.
Editör: TE Bilisim