Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Uzun, mesleğin en temel ilkesi olan, objektif ve tarafsız haber yapma özelliğini, çıkarsız, menfaatsiz sürdüren tüm basın emekçilerini kutlayarak, “Basının 4.güç,4. Kuvvet olması ve o şekliyle anılması; bazen çoğumuzun önemsemediği, ya da sıradanlaştırdığımız bir kavram olarak belleklerimizde yer almaktadır.

Oysa yasama, yürütme ve yargıdan sonra basın halk adına en önemli bir görevi üstlenmekte; yol gösterici, gerçekleri savunan, aydınlatmacı, toplumsal tavrı ile geniş kitlelere her zaman umut ışığı olmaktadır.

Mesleğin en temel ilkesi olan, objektif ve tarafsız haber yapma özelliğini, çıkarsız, menfaatsiz sürdüren tüm basın emekçileri, halkın gönüllerinde her zaman yer almıştır ve yer almaya devam edecektir.

Zaman, zaman yaptıkları haber, yazdıkları köşe yazıları nedeni ile şiddete maruz kalan ya da adli soruşturmalar geçiren, gazeteciler toplumsal hafızamızda önemli bir yer tutmaktadır.

Mevcut siyasi iktidarın, gazeteciler, gazeteler ve tüm medya arasında ayrım yaparak saf alması; bu mesleğin evrensel ve etik değerlerine çok ciddi anlamda zarar vermektedir.

Özellikle taşraya ait mahalli gazeteler ve gazetecilerin en hayati sorunlarının çözümlenmemesi ve görmezden gelinerek adeta kaderlerine terk edilmesi kanayan bir yara olarak önümüzde durmaktadır.

Yaşadıkları toplumun tarafsız, doğru özgür bir biçimde haber almalarını sağlayan tüm basın emekçilerinin;”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü tüm içtenliğimle kutluyor, her birine aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu yarınlar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim