İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, andımızın temelli kaldırılmasına tepki gösterdi.

Erkmen, “Çoğumuzun ezbere bildiği, daha küçük bir çocukken her gün okumaktan onur ve şeref duyduğumuz ANDIMIZIN okunması artık temelli kaldırıldı.

Belki çocuklarımız Andımızı okullarda okuyamayacak ama birçoğumuz çocuklarımıza Andımızı okutacak ve ezberletecektir. 81 yıldır okutulan ve çocuklarımıza milli şuuru en asil şekilde aşılayan Andımız 2013 yılında kaldırılmıştı. Danıştay 8. Dairesi bu karar için yürütmeyi durdurma kararı almasına rağmen, Zonguldak’a gelip İstiklal Marşı kartları dağıtan Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okutulmaması yönünde görüşler beyan edilmiş, okutulmamıştır. İYİ Partinin 6 Şubat 2019 tarihinde yeniden okutulması için TBMM’de verdiği önerge ise AKP ve HDP’nin RED, MHP’nin çekimser oylarıyla RED edilmişti. Şimdi ise Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 8. Dairenin verdiği yürütme durdurma kararını bozmuş böylece Andımızın okunmasının yasaklanmasını onaylamıştır.

Hep söylüyoruz. Milliyetçiliği ağızlarından düşürmeyenlerin icraata geldiğinde farklı davranışlar sergilediğini, işte yeni bir örneğini daha yaşadık ancak kim tedirgin olursa olsun, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün 83 milyonu kucaklayan milliyetçilik anlayışı çerçevesinde, kimseyi ötekileştirmeden, 83 milyonun bir ve kardeş olduğuna inanarak herkesin eşit olduğu ama kimsenin korkmadan göğsünü gere gere “Ne Mutlu Türküm Diyene” demesini savunacağız, isteyeceğiz ve takip edeceğiz. Resmi kurumlardan “Türkiye Cumhuriyeti” ibaresinin kısaltılmışı olan (T.C.)’yi kaldıranlar, Andımızı yasaklayanlar gözlerini başka tarafa kaydırsalarda, Türk milleti herşeyi görmekte notunu vermektedir.

Editör: TE Bilisim