BEÜ’sinin hurda ihalesinde geçtiğimiz yıl istenen “Tehlikesiz Atık, Toplama, Ayırma, Ayrıştırma Lisans” belgesinin bu gün yapılan ihalede istenmemesi kafalarda soru işareti bıraktı.



Yetkili yetkisiz herkes ihalede…



Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin bu sabah saatlerinde yapılan hurda ihalesinde, Çevreye olabilecek olumsuz etkilerinin en aza indirilmesine yönelik çıkartılan “Tehlikesiz Atık Lisans” belgesini zorunlu kılmaması ile belgesi olmayan, hurda işinden anlamayanların da ihaleye girmesine neden oldu.



Petrolcüler, inşaatçılar, plastikçiler ihalede…



Asıl işi; Akar yakıt istasyon işletmeciliği, inşaat yapımı ve plastik doğrama işleriyle ilgilenen 3 firma bu gün Üniversite’nin yaptığı hurda ihalesine katıldı.



Pazarlık usulüyle yapılan ihalenin, plastik doğruma gibi işleri yapan, “Tehlikesiz Atık, toplama, Ayırma, Ayrıştırma Linas”ı olmayan bir firmaya kaldığı iddia edildi.



Geçen yıl zorunluydu, bu yıl istemediler!...



Geçtiğimiz yıl Hurda ihalesine çıkan Bülent Ecevit Üniversitesi, Çevre Bakanlığı’nın zorunlu kıldığı “Tehlikesiz Atık, toplama, Ayırma, Ayrıştırma Linas” belgesini zorunlu kılarken, bu yıl aynı hurda ihalesinde bu belgeyi neden istemediği merak ediliyor…
Editör: TE Bilisim