Anket adı altında partililerin ve insanların ses kayıtlarını alarak önlerine koyan Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan’ın gerçek yüzü tek tek ortaya çıkıyor.

“AK Parti’de fişleme skandalı’nın ardından Başkan Alan’ın yine ses kaydı ile Merkez İlçe Yönetici Cemil Kaya’yı istifaya zorladığı ortaya çıktı!

İşte Halkınsesi Gazetesi’nin manşeti;

Fişleme skandalına adı karışan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, adaylığı sürecinde de Merkez İlçe yöneticisi Cemil Kaya’nın ses kaydını aldırarak istifasını istemiş...


 

TELEKULAK BAŞKAN!


 

Halkın Sesi’nin geçtiğimiz haftaya damgasını vuran “AKP’de Skandal Fişleme” başlıklı haberinin daha mürekkebi kurumadan benzer bir olay daha gündeme bomba gibi düştü. Kendisine oy vermeyen AKP’lileri telefonla anket yöntemiyle tespit edip fişleyen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın başkan adaylığı sürecinde de AKP Merkez İlçe yöneticisi Cemil Kaya’nın ses kaydını aldırarak istifasını istediği ortaya çıktı.


 

YİNE SES KAYDI... YİNE FİŞLEME!


 

İddaya göre Merkez İlçe yöneticisi Cemil Kaya, dönemin Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende’nin makamına muhtar azası sıfatıyla giderek Rat çıkmaz sokağa yol yapılmasını istedi. Başkan Yardımcısı Darende ise odasında bulunan misafirlerine, AKP’li yönetici Cemil Kaya’yı göstererek, “Bu bize oy vermez” dedi. Bunun üzerine Kaya, “Adam gibi aday çıkarsaydınız da destekleseydik” şeklinde cevap verdi. İddaya göre, bu sırada odada bulunan Kemal Aydın isimli AKP’li eski yönetici konuşmaları kayıt altına aldı. Ses kaydı, kuyumcu İskender Acır vasıtasıyla Başkan Selim Alan’a verildi.


 

MUSTAFA ÇAĞLAYAN, SELİM ALAN’IN BOĞAZINI SIKTI!


 

Elindeki ses kaydıyla soluğu AKP İl Başkanı Zeki Tosun’un işyerinde alan Başkan Selim Alan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın da katıldığı üçlü toplantıda Cemil Kaya’nın partiden ihracını istedi. Bunun üzerine Selim Alan ile Mustafa Çağlayan arasında sert tartışma yaşandı. Bu esnada iddaya göre Mustafa Çağlayan, Selim Alan’ın boğazını sokarak, “Sen benim yönetimdeki isme karışamazsın... Bunun kararını ben veririm” dedi. Zeki Tosun’un araya girmesiyle ayrılan Alan ve Çağlayan’ın yıldızları o günden sonra hiç barışmadı.


 

KAYA: “KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR”


 

Halkın Sesi’nin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan iddiaların odağındaki Cemil Kaya, yaşanan olayı doğrulayarak şunları söyledi: “Ben olayla ilgili bu güne kadar hep sustum yine susacağım. Bizim aldığımız siyasi terbiye de bunu gerektirir. O gün muhtar azası sıfatıyla belediyeye gittim ve ses kaydındaki sözleri gayri ihtiyari söyledim. Ben bu partinin kurucu üyesiyim. Yani kimse bizim partililiğimizi tartışamaz. Aslında söyleyecek çok şey var ama ben hala parti yöneticisiyim. Kol kırılır yen içinde kalır. Ben Selim Başkan’la da yüz yüze gelip olayı anlattım ama ikna olamamış olacak ki partiden ihraç edilmemi istemiş. Onun için Sayın Selim Alan ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum”


 

ANKET FİRMASI KİM?


 

Diğer taraftan başta telefon anketine katılan AKP üyeleri olmak üzere her kesimin tepkisini çeken fişleme skandalının ardından Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan tek satır bir açıklama yapmadı. Ulusal gazetelerin konuyla ilgili sorularını yanıtsız bırakan Selim Alan’a kamuoyu adına soruyoruz. Zonguldak Belediyesi “Memnuniyet anketi” adı altında bir anket yaptırdı mı? Yaptırdıysa bu anket firmasının adı ne? Bu firmaya kaç lira ödendi? Selim Alan, pandemi döneminde telefonla yapılan memnuniyet anketinin sonuçlarını kamuoyuna niçin açıklamadı? Anket firması deneklerle yaptığı görüşmelerin ses kaydını ve kişisel bilgilerini nasıl Selim Alan’a verdi?

Editör: TE Bilisim