Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi verilerine göre Balkanlar üzerinden soğuk hava ve yoğun kar yağışı geliyor.
Merkez’den yapılan açıklamada, “Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan (22.01.2022 Cumartesi) itibaren batı kesimlerden başlayarak bölgemiz genelinde etkili olması bekleniyor. Önümüzdeki hafta başından (24.01.2022 Pazartesi) itibaren, bölgemizin Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, bunun sonucunda bölge genelinde aşırı soğuk hava koşullarının görüleceği tahmin ediliyor. 
21.01.2022 Cuma günü; Bölgemizde beklenen yağışların, Batı Karadeniz bölümünde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar yağışı şeklinde kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. 
22.01.2022 Cumartesi günü yağışların; Bölge genelinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
23.01.2022 Pazar günü; Bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz’de yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 
24.01.2022 Pazartesi gününden itibaren; Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava nedeniyle bölgemizde görülecek yağışların kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre aşırı soğuk ve kar yağışlı havanın 27.01.2022 Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor. 
Aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don için vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir.

 

Editör: TE Bilisim