CHP ve İYİ Parti arasında, 21 büyükşehirde kurulan yerel seçime yönelik iş birliğinin genişletilmesinde nihai mutabakata varıldı.
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İYİ Parti ile işbirliğimizin dört kahramanı var. Son derece mutluyum" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ise, "Gerçekten yoruldular, uzun bir süreçti Türkiye'de ortak çalışmaların olabileceğine ortak çıkarların öne konabileceğini kişisellikten uzak bir çalışma biçimini Türkiye'ye arkadaşlarımız sağlamış oldular. Tekrar teşekkür ediyorum" dedi.
"Bu anlaşmanın iyi olacağını düşünüyorum" diyen Akşener'e Kılıçdaroğlu, 'Kesinlikle iyi olacak' yanıtını verdi.
Saat 12.00’de düzenleneceği açıklanan ortak basın toplantısı öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek üzere İYİ Parti Genel Merkezi’ne geldi. Kılıçdaroğlu’nu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu karşıladı. Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun eşlik etti.

CHP ile İYİ Parti arasında '13 Kasım''da başlayan seçim iş birliği görüşmeleri kapsamında, 12 Aralık'ta 21 büyükşehir için uzlaşmaya varılmıştı. İki parti, daha sonra iş birliğinin çerçevesinin genişletilmesine yönelik temaslarına başlamıştı. Ancak 43 gün süren görüşmelere rağmen tamamlanamayan müzakereler sırasında, özellikle bazı ilçeler üzerinde görüş ayrılıkları yaşandığı kamuoyuna yansımıştı.

İki lider, yaşanan tıkanıklığın aşılması için ise geçen pazartesi bir araya gelmişti. Liderlerin görüşmesinde, görüş ayrılıklarının önemli ölçüde giderildiği ve "müzakerelerin daha fazla uzamadan tamamlanması" konusunda prensip kararı alındığı belirtilmişti. Bu görüşmenin ardından iki partiden heyetler iş birliği protokolünün hazırlanması için mesai harcamaya başladı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in de pazartesi günkü görüşmesinin ardından telefon trafiğini sürdürdüğü öğrenildi. Edinilen bilgilere göre heyetlerin dünkü görüşmesinin ardından nihai mutabakata varılırken, protokol metnine son şekli verildi. Liderlerin ortak basın toplantısında, iş birliğinin çerçevesinin açıklanacak.

Kaynak: www.milliyet.com

Editör: TE Bilisim