Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu’nda yapılan toplantıyı değerlendirirken, bir gazetecinin Karadeniz bölgesinde artan vakalar nedeniyle tam kapanma kararının alınıp alınmayacağını sordu.

Bakan Koca, İngiliz mutasyonlu virüsün ciddi oranda artış gösterdiği ve bulaşın çok daha yaygın olduğunu ifade ederken, tam kapanmanın söz konusu olmadığını, maske, mesafe ve temizlik ile tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle;

Belirttiğim parametrelere göre illerimizin risk düzeylerini düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak ilan edeceğiz. Alınan kabine kararlarını da kabine toplantısı sonrasında tensipleri halinde sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacaklardır. Yerinde karar dönemiyle birlikte güvenlik güçlerimiz denetimleri artıracak.

“TAM KAPANMA DÜŞÜNMÜYORUZ”

* Bugün Bilim Kurulumuzun gündeminde daha çok bölgelerin, sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği şekliyle, yani düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak ayrımının nasıl olması gerektiğini, hangi kriterlerin esas alınması gerektiği ve illerde nasıl bir kısıtlama veya açılma yapılması gerektiğini tartıştık. Tam kapanma gibi bir durumu düşünmüyoruz.

* Mutasyonun bazı bölgelerde etkisini göstermeye başladığını gözlemliyoruz, özellikle Samsun, Ordu gibi Doğu Karadeniz bölgesinde. Mutasyonun artış oranı daha çok İngiltere mutantı dediğimiz, bulaşıcılığının arttığını bildiğimiz bir mutant. Brezilya mutantı 1 tane, İstanbul’da. Güney Afrika’yla ilgili de şu ana kadar 49’a yakın mutantın görüldüğünü söyleyebilirim. Türkiye’de bize özgü yeni bir mutantın olmadığını şu an çok net biliyoruz.

Editör: TE Bilisim