Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  Zonguldak’a gelerek spor tesisleri konusunda ki yatırımlarını ve KKK hakkında açıklamalarda bulundu…..



“ŞEHİR STADINI İYİLEŞTİRECEĞİZ”



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 16 nisanda gerçekleştirilecek olan Referandum seçimleri öncesinde Zonguldak’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyarette  Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Zonguldak Valisi Ali Kaban'ı’ı ziyaret etti. Ziyarette Bakan Kılıç’a Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, İl Başkanı Zeki Tosun, Emniyet Müdürü Metin Turhanlı, Eski milletvekilleri, Daire Müdürleri, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda parti üyeleri eşlik etti.



Bakan Kılıç, Zonguldak ile ilgili yaptıkları ve yapacakları spor tesisleri hakkında açıklamalarda bulundu.



AÇILIŞI TEMMUZDA YAPACAĞIZ



Vali Ali Kaban’ın makamında  yaklaşık 30 dakika görüşen Bakan Kılıç, ardından ise stat konusu ile ilgili Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner ile bir görüşme yaptı. Vali Ali Bakan ve Zonguldak Kulüp Başkanı Süleyman Caner ile görüşme  sonrasında Bakan Kılıç, Zonguldak ve Türkiye geleninde yaptıkları spor tesisleri konusunda Basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Kılıç, Kredi Yurtlar Kurumu yatırımımız Devrek’e girdi. Zonguldak’ta Yoğun Talebe karşılık KYK yetişemiyordu 2.5 yılda artış sağladı ve 3 bin 800 olan kapasite 7 bin üzerine çıktı. Önümüzdeki dönem içinde daha güzel noktaya getireceğiz” ifadesine yer verdi. Kılıç ayrıca İnşaatı devam eden sporcu fabrikası olarak adlandırılan antrenman imkanı sunan Gençlik Merkezinde olacağı 13 milyon lira yatırım devam ettiğini ve temmuz ayında da açılacağının müjdesini verdi.



ALAN KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORUZ



Daha sonra ise Kılıç, Zonguldak’ın ve basın mensuplarının merakla beklediği Karaelmas Kemal Köksal stadın tribün çalışmaları ve yeni stat konusuna da değindi. Bakan Kılıç, “ 2. Lig de mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un maçlarının oynadığı yer yetersiz olduğunu biliyorduk. Stadyumun da tribün inşaatının çalışmaları sürüyor, ayrıca yanında sporcu fabrikamızda devam ediyor.  Başkan Caner ve vekillerimizle görüştük, tesis şehrin merkezinde, alan konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Taraftarlarımızın da yürüyerek ulaşabildiği mekanı en iyi hale getirdik. Sahamızın geliştirilmesi konusunda da çalışmalarımız devam edecek.  Sporcuların en iyi yerde oynaması için ve ayrıca taraftarlarımızın da takımlarını en iyi şekilde desteklemesi için biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Zonguldak bizim için değerlidir ”ifadelerine yer verdi.



BAKAN KILIÇ’A ZONGULDAK KÖMÜRSPOR FORMASI HEDİYE EDİLDİ



Zonguldak Kömürspor’un cefakar amigoları olan Zeki Beybeyoğlu ve  Miraç Balcı  olmak üzere birkaç taraftar Bakan Kılıç’a  Akif Çağatay Kılıç  isimli Zonguldak Kömürspor forması hediye ettiler. Formadan dolayı amigolara  teşekkür eden Bakan Kılıç, daha sonra ise stat konusunda amigolara bilgi verdi.



 
Editör: TE Bilisim