CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Vali Mustafa Tutulmaz’a seslenerek marketlerin denetlenmesini istedi.

Tam kapanma döneminde bir çok gider kaleminin düştüğünü ancak marketlerdeki fahiş fiyatlar nedeniyle tüm gelirlerin gıda kalemine harcanmak zorunda kalındığını ifade eden CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, “Marketler bu krizi fırsata çevirdi” dedi.

Ebru Uzun yaptığı açıklamada, “Sayın Valim; Bu sözde 'tam kapanma' döneminde sık sık denetimler yapıyorsunuz .Büyük çoğunluğu sokaklarda olan vatandaşları uyarıyorsunuz.

10 gündür yaşananlara baktığımızda ,ceza kesilip uyarılması gerekenlerin biz evde oturup dışarı çıkmayanlar olduğunu düşünmeye başladım. Herkes bir bahaneyle sokaktayken asıl düzeni biz bozuyoruz sanki!

Bir de , salgın dolayısıyla çoğumuz sosyal hayattan el çekince giderlerimizden birçok kalem düştü belki , ama bu giderlerin neredeyse tamamı gıdaya yöneldi ya, marketler de bu krizi fırsata çeviriverdiler gibi !

Markete gidip temel ihtiyaçlarını gidermekten başka aktivitesi olmayan bizler , fiyatları bir ziyaret öncesine göre "güncellenmiş" görüyoruz .Her zaman 100 liralık benzin alan vatandaş misali markete her 100 lira ile gittiğimizde torbada sürekli bir ürün eksiliyor. Fiyatı iki haneli olmayan ürün yok gibi ....

Şu marketleri de bir denetletseniz Sayın Valim ..”

Editör: TE Bilisim