Büyük Birlik Partisi Zonguldak İl Başkanı Turgut Günay, Zonguldak Belediyesinin aldığı su zammı kararını eleştirerek Başkan Alan'ın seçim vaadlerini yerine getirmediğini belirterek, seçim sonrası belediyeye 286 kişi alım yaparak maliyet artışı yapılmışsa vatandaşın bunda günahı nedir? şeklinde ağır eleştirilerde bulundu.

Zonguldak Belediyesi'nin vatandaşın yararına olan her kararının yanında, vatandaşın zararına olacak her kararının da karşısında duracaklarını belirten Günay 'Liyakat' olgusunu artık kendisinde görmek istiyoruz diyerek Başkan Alan'ı vatandaşın yanında görmediklerini belirtti.

Büyük Birlik Partisi Zonguldak İl Başkanı Turgut Günay'ın açıklaması şu şekilde; 'Yapılan son yerel seçimde desteklediğimiz Zonguldak Belediye Başkanı seçilen sayın Ömer Selim Alan, Cumhur ittifakı neticesinde, partimizin aday çıkarmaması nedeniyle kendisine verdiğimiz destek hakkında teşekkürlerini her ortamda dile getirmiştir. Fakat gelinen noktada görüyoruz ki; belediyecilik anlamında ahbap-çavuş ilişkisi ile kötü yönetim sergilemek bir yana, halkın olmazsa olmazı su ihtiyacına artan maliyetler gerekçe gösterilerek zam yapılmak istenmesi en hafif tabiri ile halka yapılan zulümdür. Kaldı ki; seçim öncesi vaatlerinde suya zam yapılmayacağını, vatandaşa ilave külfet yüklenmeyeceğini defalarca dile getirmiştir. İlave olarak seçim sonrası belediyeye 286 kişi alım yaparak maliyet artışı yapılmışsa vatandaşın bunda günahı nedir? Büyük Birlik Partisi olarak yanlış olanı, kendimize zararı olsada söylemez isek Muhsin-i duruş çerçevesinde kendimize de ihanet etmiş oluruz. Seçim döneminde verdiğimiz destekten ötürü bu vebal bize de sirayet etmektedir.
       Büyük Birlik Partisi Zonguldak İl Başkanı ve teşkilatları olarak doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz. Zonguldak Belediyesi'nin vatandaşın yararına olan her kararının yanında, vatandaşın zararına olacak her kararının da karşısında duracağız. Her konuda takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim. Buradan vardığımız sonuç aslında "LİYAKAT" denen olgunun ne kadar önemli olduğudur. Bu olguyu kendisinde artık görmek istiyoruz. Suya yapılmak istenen zam, içinde bulunduğumuz pandemi döneminde zaten ekonomik sıkıntılar içerisinde olan halkımıza zulümdür. Yapılan bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini hatırlatır saygılar sunarım.'
                                       

Editör: TE Bilisim