Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, kulübe belediye meclis kararı ile alınacak olan kiralık otobüs nedeniyle meclisi terk eden 3 CHP’li meclis üyesine gösterdiği tepki sonrasında CHP  Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, yazılı basın açıklaması yaparak sert tepki gösterdi.

İşte Murat Pulat'ın açıklaması;

07.09.2021 tarihinde, şehrimizin profesyonel futbol takımı ZONGULDAK KÖMÜRSPOR SPORTİF HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ’nin sözde basın sözcüsü tarafından yapılan basın açıklamasında partimiz ve bazı meclis üyesi arkadaşlarımız ile ilgili olarak kamuoyunda açıkça hedef gösterilip ve sonrasında basında, sosyal medyada oluşturulmak istenen olumsuz algı yaratma amaçlı çabalar ile ilgili açıklamalarımız aşağıdadır.

Henüz belediye başkanının imzalamadığı, dolayısıyla Valilik makamına sunulmamış ve askı süresi tamamlanmamış olan ve haliyle de henüz hukuksal ve idari prosedürü tamamlanmamış bir meclis kararı, Zonguldak Kömürspor’un  basın sözcüsü ama özde Ömer Selim ALAN’ın suflörünün ağzından sporu siyasete malzeme edecek şekilde servis edildi. Bir grup işgüzar da şehrin onca sorunu varken kiralık otobüs üstünden sanki Zonguldak’ta tüm sorunlar çözülmüş gibi sosyal medyada kendilerini eğlendirdiler.

İlgili kararda adı bile geçmeyen anonim şirketin basın sözcüsü nankörlüğün de ötesinde bir duruşla yıllardır o kulübü ayakta tutan Cumhuriyet Halk Partisine sataşmaktan utanmadı. Kendisine hadi oradan diyoruz.

Konuşmasını dakikalar içinde sosyal medyada yayan Belediye Başkanlığı koltuğunu işgal eden Ömer Selim ALAN’a övgülerle anlatmaya çalışan basın sözcüsü şahıs, tabiri caizse abesle iştigal etmiştir.

O kulübün geçmiş dönemdeki başarılı başkanı Süleyman Caner’in geçmişteki yaşadığı şampiyonluklardan sonra elinde çiçeklerle ilk ziyaret ettiği kurumun Cumhuriyet Halk Partili Zonguldak Belediye Başkanı olduğunu balık hafızalı ucuz politiplere hatırlatırız.

Spora siyaset karıştırmadan ve reklam yapmadan kulübün her deplasmanına otobüs veren, o otobüsün mazot deposunu doldurmanın ötesinde bidonlarla bagajına litrelerce yedek mazotu koyan Cumhuriyet Halk Partili Belediyeyi yok sayanları Zonguldak Kamuoyuna havale ediyoruz.

Görünen o ki, Ömer Selim ALAN Başkanlık makamındaki tüm beceriksizliklerini Zonguldak Kömürspor üzerinden kapatma çabasındadır. Bırakın halkta, kendi partisinin içinde bile karşılığı kalmayan Ömer Selim ALAN tarihinde olmadığı kadar Zonguldak Kömürsporu politize etmiştir.

Gelecekten kaygısı olan Ömer Selim ALAN’ın daha kesinleşmemiş bir meclis kararı ile kara propaganda yaparak sporu siyasete alet eden bu kirli organizasyonu Zonguldak halkı tarafından tiksinti duyulacak şekilde açık ve net görülmüştür.

Kazalarla, hastalıklarla ölen ya da sakat kalan, mutfağında ocağının tütmediği, masasına bayat ekmeğin bile sayıyla alındığı, tabakları dolmayan masalardan aç kalkıldığı, kendisinin ve ailesinin geleceğini göremeyen emekçilerin üzerinden “işçi milli takımı” söylemiyle siyasi çıkar peşinde koşan Ömer Selim ALAN’ın başının üstündeki karabulutlar düşünce, ruh yapısını da bozmuş görünmektedir.

Ömer Selim ALAN’ın  basın sözcülüğünü yapan şahsa halk adına soruyoruz;

Bu iktidarın aç ve sefil bıraktığı insanları taraftarlık duygularını kullanarak oylarını tahakküm altına alma yönündeki SİYASİ ŞANTAJINIZI bir de devlet memuru olmanıza rağmen hangi kafa ile yaptınız?

Mesela sen, basın sözcüsü Ömer Selim ALAN’ın suflörü! Bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi ve onun temsilcilerinin Zonguldak Kömürspor’a yaptığı maddi ve manevi desteklerin binde birini yaptın mı da hiç sıkılmadan Cumhuriyet Halk Partisini karalamaya çalışıyorsun?

Kamuoyuna açık ve net söylüyoruz;

Zonguldak Kömürspor her ne kadar adında A.Ş. olsa da, hepimizin gururudur. Cumhuriyet Halk Partisi de geçmiş dönemlerdeki desteğiyle bu gururu yaşamayı en üst düzeyde haketmektedir.

Zonguldak Kömürspor’ubu güne kadar getiren, en sıkıntılı günlerinde sorunlarını çözen Cumhuriyet Halk Partisidir. Şehrin otoparklarının Zonguldak Kömürsporun kullanımına veren Cumhuriyet Halk Partisidir. Zannedersiniz ki otobüs aldılar, kulüp binası yaptılar, stat yaptılar, antrenman sahası yaptılar da konuşup duruyorlar. Sizin bu kiralama adı üstünden yaptığınızı yıllardır Cumhuriyet Halk Partili Zonguldak Belediyesi defalarca yaptı, yıllarca kulüp yönetiminebelediye içinden bir başkan yardımcısı görevlendirdi. Özellikle son 10 yılda Zonguldak Kömürspor’un, hukuksal sınırlar içerisinde ayni ve nakdi olarak en büyük destekçisi Cumhuriyet Halk Partili Zonguldak Belediyesi oldu. Buyurun inkar edin.

Tüm bunların bilinirliğinde, kiralanacak bir otobüs üstünden siyasi rant peşinde koşmak o belediye başkanının ne kadar aciz bir durumda olduğunun kanıtıdır.

Mecliste ve komisyonda konuşulan konuya “hayır” diyen tek bir CHP’li meclis üyesi yoktur. Karar da meclisten sorunsuz geçmiştir. Amacı “üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek” niyetinde olanlar, yaptıkları açıklamalarla Zonguldak Kömürspor için değil, partisi tarafından bile gözden çıkartılan Ömer Selim ALAN’ın gelecek kaygısı için sporu siyasete alet etmektedirler. Bu ucuz “siyasi şantaj” Zonguldak halkı tarafından açık ve net görülmüştür. Günü geldiğinde Ömer Selim ALAN’a , Cumhuriyet Halk Partisi tarafından verilen emekleri yok sayanlara , emekçi insanlarımızın iradesine koymaya çalıştıkları tahakkümün hesabı sorulacaktır.

Her ne kadar bahsi geçen kararda Zonguldak Kömürspor adı geçmese de henüz kesinleşmemiş olan bu kararla ilgili ilk açıklamayı Zonguldak Kömürspor’un  basın sözcüsü yapmıştır. Bir süre önce,“Zonguldak Kömürspor’a otobüs vereceğiz” şeklinde yapmış olduğu açıklamayla, o günden bu güne gelinen tabloda, asli görevi ve yetkisi olmasına rağmen kararı tek başına alma cesareti gösteremeyen, Belediye Başkanı Ömer Selim ALAN’ın, belediye meclisini baskı altında tutma çabası içindeki açıklamaları basında mevcuttur.

Bu gün yaşanan tabloda, Zonguldak halkının çıkarları için yasalara uygun olarak görev yapmayı birinci sırada tutması gereken Zonguldak Belediye Meclisinin, Zonguldak Kömürspor üstünden popülist bir şekilde baskı altına alınmaya çalışıldığını ve tüm bunların Ömer Selim ALAN’nın organizasyonuyla bilerek yapıldığını üzülerek izlemekteyiz.

Salgın döneminde, bu belediye meclisinde CHP’li tüm meclis üyelerinin karşı çıkmalarına rağmen AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla suya %30 zam yapılmış, esnafların katı atık vergilerine indirim Ömer Selim ALAN tarafından ret edilmiş, toplu taşımacılıkla ilgili destek önerileri göz ardı edilerek dört ay boyunca halk mağdur edilmiş, 50 milyon TL hibe para gelmesine rağmen sokaktaki insanın hayatına bu para Ömer Selim ALAN’ın beceriksizlikleri sebebiyle yansıtılamamıştır.

12 ayda bir sokağın altyapısını bile bitiremeyen bir belediye başkanının bu saatten sonra böyle ucuz söylemlerle halkı kandırma ve oy devşirme çabası beyhudedir. Kendisine oy veren seçmenler bile kültür, sanat ve spor faaliyetleri için kiralanacak bu otobüsü merakla beklemektedir.

İşçi, emekçi, memur, emekli, dul, yetim, işsiz, aşsız insanlar sefil ve yoksul bir halde evine aldığı ekmeği bile sayarken, Zonguldak Kömürspor’a Belediye bütçesinden kiralayarak vereceklerini söyledikleri otobüs üzerinden ucuz siyaset yapan tüm siyasi kimliklere kendinize gelin diyoruz. Kendinize gelin ki bu şehrin gerçek sorunları ile ilgilenin. İşsizlik ve  yoksulluk sorunuyla ilgilenin, kanser olup tedavisini olamayan insanlarla ilgilenin. Toplanmayan çöpler, kazılıpta yapılmayan yollar,bir türlü bitirilemeyen TOKİ projeleri ile meşgul olun, ama hepsinden ötesi kiralamayı düşündüğünüz bir otobüs aracılığı ile spor üstünden UCUZ SİYASET yapmaya çalıştığınız için, taraftarlık duygusunu SİYASİ ŞANTAJA çevirdiğiniz için UTANIN!

CHP olarak Zonguldak Kömürspora her sezon olduğu gibi bu sezon da başarılar diliyoruz. Umarız ki sayın yöneticileri, bu güzide kulübü siyasi malzeme yapmaya çalışan bu beyhude çabalara katılmayarak mücadelelerine devam edeceklerdir. Kamuoyuna saygıyla iletiriz.  

Editör: TE Bilisim